iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанка си лепна алергия от диетата на Дюкан

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

 

Девойка получи тежка алергия до живот след отслабване по Пиер Дюкан. Перничанката постъпила в общинската болница в тежко състояние. Проблемите й се появили след като няколко месеца спазвала протеиновата схема на френския диетолог, съобщи шефката на лечебницата д-р Вяра Церовска. Медиците успели да стабилизират състоянието на суетната дама. Тя е изписана, но завинаги остава на принудителен хранителен режим и лекарства, които да я поддържат.

След този случай изчетох внимателно книгата на толкова популярния диетолог, разказа д-р Церовска, която е и нефролог в здравното заведение. Според нея натрупването на белтъчини води до натрупване на алергениш и поява на алергична реакция, без преди това да е имало симптоми. Застрашени са хората предразположени към такъв проблем, но в повечето случай те самите не знаят, че са в рискова група.

Дозата прави лечението, категорична е болничната шефка. Преди време тя спасила друга млада жена с бъбречна криза след спазване на диетата на Дюкан. Пациентката не спазвала указанията за прием на много течности и за малко не изгубила и двата си бъбрека. Някой приемат протеиновия режим като тъпчене с пърлжоли, без да отчитат риска и спазват пропорциите, предупреждава лекарката. Заради бумът на диети миналата година през лечебницата са минали 6 мъже и жени с проблеми от бързо сваляне на килограми.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.