iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Посрещаме лятото на антибиотици, коварен вирус удря в гърлото

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Лятото дойде с антибиотици. Всеки десети перничанин гълта хапчета и пази леглото, вместо да си пие кафето в топлото време. Рязката смяна на температурите докара коварен вирус, който се оказа по-страшен и болезнен от зимния грип, който ни мъчеше през зимата.

Вирусът удря в гърлото с жестока болка и вдига телесната температура до 39,5-40 градуса, предупредиха джипитата в Перник. Всеки пети жител на града пази леглото с неприятна треска и гълта по една шепа таблети. В болшинството от случаите заразените развиват светкавично тежък фарингит или ангина. Лекарите се принудиха да удължат работното си време, за да могат да обслужат тълпата от чакащи пред кабинета им болни. Много често се стига до неприятни мехури и рани по гълтача, които правят невъзможно храненето и дори пиенето на вода от пациента. Заради страшната глетка в гърлото, джипитата предписват антибиотично лечение още след първите симптоми.

В много от случаите лекари препоръчват и комбиниран прием – антибиотик на хапчета, съчетан с локален антибиотик в спрейовете за гърлобол и хрема. Според интернистите заразата ще увеличава лавинообразно, заради горещото време.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.