iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Професор Тачков без зрение и стъпало след инцидента с помиярите

Помияри в София нахапаха перничанин

Професорът се лекува във ВМА. Медиците там поясниха, че са му направили седем травматологични операции. Проблеми има със зрението на Тачков, като вероятността той да остане сляп е голяма. Очите му са засегнати от зъбите на помиярите и по тях има хематоми.
Най-тежка обаче е травмата му на левия крак, защото лявото стъпало е почти изядено.Кучетата са нанесли травми на 30% от тялото на професора. След като той се възстанови от травматологичните операции, ще му бъдат направени няколко пластични.
"Ние ги познаваме и те ни познават, рядко са агресивни, но се случва", разказа магазинерката Таня цитирана от Стандарт. От години жената се движи само в кола - за всеки случай. Въпреки че в квартала са си отгледали няколко поколения бездомни пазачи, не липсват нападения. Таня разказва, че по-големите кучета често мигрирали към Студентски град, след като отгледат малките си.
"Аз се пазя с пиратки. Нося си винаги по две в джоба и така, ако попадна на глутница, мятам, няма какво да чакам, защото не се знае", сподели съсед на проф. Тачков. Друг млад мъж от квартала се оплака, че зверовете са нагризали и майка му преди време. "Пазя се с каквото има подръка - камъни, пръчки", не крие той. Глутницата е разделена на две - едната се върти до бл. 9, а другата - до съседния. Хранят я две жени от квартала. Със суха храна, не със сурови кокали. Причината - кучетата помагат на хората да се отърват от ромските катуни, които преди години бяха окупирали района.
в-к Стандарт 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.