iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Секс помага срещу грипа

Секс игри срещу грип - снимка: Интернет

Правете секс и се смейте! Към това приканват експерти като ефективно средство за избягване на грипна зараза. Проучване на американския професор по психология Карл Чарнетски от университета в Уилкс доказа, че сексът, позитивното мислене, играта с домашния любимец подсилват имунната система и съответно намаляват опасността от болести.

Най-ефикасният начин да се предпазим от простуда и грип е сексът, категорични са и европейски учени.

Но за целта трябва да се спазват две прости правила: правете секс редовно, но с мярка. По време на полов акт човешкият организъм произвежда повече хормони, които съдействат за активирането на имунната система на организма, отбелязват експертите.

Но ако човек все пак е болен, тогава трябва да се отдава на ласките, вземайки съответните предпазни мерки, като маска за лице. Иначе партньорът му със сигурност ще се зарази, предупреждават учените.

По време на половия акт дишането се учестява и от белите дробове и бронхите излизат повече микроби, припомнят те. А и за какъв секс може да става дума, когато лежите с висока температура. Т.е. да се лекува грип със секс е нежелателно, а като профилактично средство е най-доброто, заключават учените.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.