iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Семейният обяд пази щерките от затлъстяване

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Семействата, които спазват традицията да се хранят заедно, намаляват риска от затлъстяване.  това показва проучване на учени от университета в Илинойс, цитирано от АСН.

Момичетата, особено подрастващите, намаляват вероятността да ядат нездравословни храни, ако ядат със своите родители, показва проучването. Когато са сами, е много по-вероятно да си приготвят нездравословна и високо калорична храна, което оказва негативно влияние не само на фигурата, но и на здравето като цяло.

Според изследователите подрастващите момичета, които ядат с родителите си, най-малко три пъти в седмицата, е с около 20% по-малко вероятно да консумират пържени храни, сладкиши, пасти или сладки газирани напитки. 24% по вероятно е менюто да е съставено предимно от зеленчуци и плодове. Поради това рискът от затлъстяване и хранителни разстройства намалява с 12%.

Резултатите сочат още, че момичетата, които се хранят с родителите си за закуска, обяд и вечеря, рядко използват хапчета за отслабване и прочистване. В резултат на това, те по-малко вероятно е да имат метаболични нарушения и заболявания на сърдечно-съдовата система. Според лекарите, това е особено важно, поради причината, че броят на случаите на детското затлъстяване в последните няколко години се е увеличил три пъти.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.