iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще обсъждат съдбата на Профилакториума на извънредна сесия

Ще обсъждат съдбата на Профилакториума на извънредна сесия сн.zdrave.net

На 14 февруари от 9.30 часа в зала „Панорама“ ще се състои извънредна сесия на Общинския съвет в Перник. Причина за това е Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация  „Профилакториум”, която дължи над 1 млн. лева на доставчици, персоналът е без заплати около 9 месеца и всички сметки на болницата са запорирани.
На предишно редовно заседание ОбС одобри със стара дата договори за краткосрочни заеми на дружеството с частна компания и общинска фирма. Тогава на сесията управителката на Профилакториума д-р Йорданка Александрова не присъстваше. Сега тя е внесла в Общинския съвет докладна записка за състоянието на здравното заведение. В друга точка  от предварително обявения дневен ред е записано, че пред съветниците тя ще изложи инвестиционна програма за развитието на Профилакториума, каквато преди 10 месеца в Общинския съвет внесе за одобрение и предишният управител д-р Боян Богданов. От БСП настояват незабавно част от активите на болницата, които са общинска собственост да се извадят от капитала на дружеството.
Сесията ще занимава и с писмо от вчера на новоназначената шефка  на РЗИ в Перник д-р Нина Стаменова, с което се предлага промяна на поименния състав на комисиите, натоварени с провеждането на избор на управители на Профилакториума и Медико-денталния център. В Предишно писмо от РЗИ за член на тези комисии беше предложен д-р Веселин Борисов.
Ще се използва случая с извънредното събиране на съветниците, за да се разгледа възможността общината да кандидатства с проект по ОП”Регионално развитие”, отнасящ се за изграждане на административен капацитет за следващия програмен период, както и предоставяне на възмездно право за строеж на трафопост.
Според възприта от предни години практика и преди приемането на общинския бюджет ще бъде разисквана и евентуално одобрена и програма за управление и разпореждане с общинската  собственост в Перник, която е разчетена за над 14 милиона лева приходи в общинската хазна.
Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.