iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Университетът полезен за здравето

Завършилите висше образование рядко вдигат кръвното, показват нови изследвания.

Според резултатите, до които достигат група американски учени след задълбочени проучвания, в общия случай колкото по-високо образован е човек, толкова по-ниски са стойностите на кръвното му налягане. Именно поради това като основен метод за справяне с хипертонията и произтичащите от това болести те препоръчват хората да повишават нивото си на образованост през целия си живот.

Данните, които изследователите са извели, и последвалият анализ показват, че мъжете и жените, които са се обучавали и образовали повече от 17 години, имат по-ниско кръвно налягане в сравнение с хората, които са с гимназиално или по-ниско образование, съобщава Ройтерс.

Учените са категорични, че резултатите от изследваните 4000 човека показват и зависимостта, че дори бакалавърската степен, придобита в университет, води до по-ниско кръвно налягане, а хората, които никога не са се обучавали в университет или колеж, по-често страдат от хипертония и други сърдечни болести.

Чрез резултатите на изследванията учените обясняват и зависимостта защо в развитите страни и в тези, в които образованието не е приоритет, хората страдат повече от заболявания, свързани или причинявани от кръвното налягане.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.