iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Варицелата плъзна и извън Перник

Варицелата плъзна и извън Перник сн.bnews.bg

Варицелата излезе и извън Перник. От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че вече има болни и в Радомир, Батановци и пернишките села.

До сега болни от шарка бяха регистрирани само в Перник. В периода до 27 януари заразата са прихванали 34 деца. Отново най-много болни има в Перник – 23, в Радомир те са 2, в Батановци – 4, в Драгичево – 2, а в селата Дивотино, Кладница и Богданов дол – по един. 94% от заразени с варицела са на възраст от 2 до 12 години и посещават организирани колективи. Те се лекуват у дома от личните си лекари.

Изследване на всички контактни лица с болните деца от вирусен хепатит от детската градина „Радост” в квартал Църква на Перник са разпоредили здравните инспектори. Там жълтеницата покоси 10 деца, както и 4 малчугана от същия квартал. Едно от децата се лекува в столична клиника, а всички останали са в Инфекциозното отделение на пернишката болница. С цел недопускане по-нататъшно разпространение на хепатите от здравната инспекция са направили предписание на директора на детската градина и на личните лекари на вече заразилите се малчугани.

В периода от 21 до 27 януари са регистрирани и 2 случая на енетроколит и 3 случая на скарлатина.

Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.