iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Здравната инспекция проверява невролога д-р Петър Младенов за неетично поведение

д-р Петър Младенов

Регионалната здравна инспекция в Перник е предприела незабавна проверка във връзка със сигнали за неетично поведение на д-р Петър Младенов Илиев - невролог в Перник, по време на извършвани прегледи на пациенти в неговия кабинет в Медицински център "Перник" , съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

В сутрешния блок на bTV бяха излъчени кадри, заснети със скрита камера, от необичаен преглед на младо момиче в кабинета на невролога. До изпращането на подставено лице при доктора се стигнало след сигнал от друга жена, според която лекарят е блудствал с нея по време на преглед.

Здравната инспекция в Перник е изискала информация по случая от МБАЛ  - „Рахила Ангелова” в Перник и Регионалната колегия на БЛС, съобщиха от здравното министерство. На 26 април по искане на РЗИ - гр. Перник  ще се проведе заседание на УС и Етичната комисия на БЛС. На него ще присъстват представители на РЗИ и на областната болница в Перник, допълват от ведомството. 

Кадрите, излъчени в сутрешния блок на bTV, показаха как неврологът  си позволява да разсъблича пациентките и да извършва повече от нужните прегледи, като насочва вниманието си към най-интимните части на тялото им.

След оплакване на зрителка, че лекарят е блудствал с нея при преглед заради съмнения за плексит, подставеното лице си записало час при д-р Петър Младенов с оплаквания за световъртеж, главоболие и проблем с равновесието. Прегледът, който докторът извършва обаче като че ли е за друг специалист.

Д-р Младенов категорично отрича да е блудствал с пациентки. Според него, прегледите му са адекватни на оплакванията. „Изобщо не злоупотребявам, лекар съм повече от 40 години”, заяви той пред камерата. Уведомен, че има жалба от младо момиче срещу него, докторът отговори: „Да го докаже!”.

При симптомите, с които е отишло на преглед подставеното лице, не се е налагало събличане на пациента, смятат обаче други невролози. Според началника на клиниката по неврология във ВМА д-р Красимир Генов, колегата му е бил доста разпилян и неориентиран и е подложил пациентката на ненужни прегледи, имайки предвид оплакванията й. Д-р Генов е доловил и еротични нотки при двата прегледа, заснети със скрита камера.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.