iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Здравният министър откри напълно обновено детско отделение в пернишката болница - снимки

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов откри напълно обновено детско отделение в пернишката болница днес. След като разгледа помещенията,  д-р Константинов не спести похвалите си.

С 250 000 лева е направено не отделение, а клиника на университетско ниво, каза д-р Константинов. И най-важното е, че децата на Перник и гражданите ще са доволни, подчрта министърът.

По думите му използваните за ремонта средства не са много, но постигнатият ефект е отличен и това показва, че всичко е възможно, когато има воля.

Той поръча на бъдещите пациенти да пазят направеното и така да покажат и уважението си към персонала, който също се е постарал за обновявавените но отделението.

Областният управител на перник Иво Петров обеща да купи един хладилник за нуждите на обновеното отделение.

В Перник здравният министър  коментира и проблема с трансплантациите. "През следващата седмица ще събера трансплатолозите. Искам да се стимулира работата в България и трансплантациите да се правят тук. Готови сме да платим  на специалистите от чужбина, но да дойдат тук и нашите  лекари да се научат да работят в екип.", каза Константинов.

"По нов начин ще бъдат финансирани болниците след Нова година. Промяната ще засегне клиничните пътеки, които изкривяват както работата на лекаря, така и формирането на заплатите, пречат, а понякога са и вредни за пациентите."  каза  още в Перник министър Константинов.

Той се надява промененото финансиране да окаже благотворно влияние и да спре изтичането на лекари и медицински сестри. Можем да ги задържим само с по- високи заплати, който казва нещо друго, значи е несериозно, обясни министърът. 

Министърът отговори и на въпрос за камерите в столичната болница "Св. Иван Рилски".  Никой не е поставял камери, за да снима интимните части на пациентите, заяви Константинов. Видеонаблюдението било с цел контрол. Според него имало съмнения дали оперира избраният екип и колко време трае операцията.. "Камери има на много места. Важно е пациентът да е информиран и записите да са конфиденциални",  подчерта той.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.