iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


6 деца са заразени със салмонела в Пловдив

6 деца са заразени със салмонела в Пловдив 02_1425035418

Нови 6 деца са носители на бактерията "Салмонела" в Пловдив, съобщи за Радио “Фокус”- Пловдив д-р Милена Коларова от Районната здравна инспекция в града.

Децата са от контактните, които са били изследвани в ЦДГ "Каменица".

Общо 19 деца бяха изследвани там, всичките са от групата на заболялото дете. Тези деца нямат оплаквания и клиника, но също ще бъдат лекувани с антибиотик, до получаване на отрицателен резултат, каза д-р Коларова.

Инспекторите от Здравната инспекция са убедени, че заболяването е причинено от храната, която децата са консумирали. Затова именно са започнали да изследват и останалите деца в засегнатите градини - в ЦДГ "Каменица" и ЦДГ "Червената шапчица", които са консумирали от тази храна.

В ЦДГ "Червената шапчица" са изследвани общо 72-ма - деца и персонал, от тях 59 са деца. Днес ще бъдат изследвани и още 130 души – деца и персонал в ЦДГ "Каменица". Те също са здрави, няма заболели деца.

Грипът подминава Пловдив, каза още д-р Коларова. Тази седмица има съвсем леко завишаване на заболеваемостта. Регистрирани са 326 случая, което е 95.29 на 10000 души. Миналата седмица заболеваемостта е била 93.00 на 10000, което е далеч от 130 на 10000, каза д-р Коларова.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.