iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Българка изобрети лекарство срещу рак

Българка изобрети лекарство срещу рак 02_1425116699

Лек срещу рак беше създаден от българка. Той се произвежда се в малка фабрика край Радомир, като продуктът е преминал през тестове върху пациенти.

Българка патентова лек срещу рака. Продуктът вече е преминал през тестове върху пациенти в Националната онкологична болница в София. Изследванията показват, че след употребата му при пациентите се наблюдава намаляване на раковите клетки в организма, както и отстраняване на негативния ефект от химио- и лъчетерапията. Какво представлява този лек и кой е изобретателят, показа репортаж на БНТ 2.

Става дума за изцяло натурален продукт. Основната му съставка е спиртен извлек от суров чесън. Към него са добавени маточина, джоджен, босилек, мащерка и живовляк. Естрактът не преминава през химична или термична обработка – по този начин се запазват всички полезни съставки на продуктите. Изследванията показват, че сиропът от чесън помага в борбата с рака, като повишава количеството на лимфоцитите – естествените клетки-убийци на онкологичните заболявания.

“Чесънът е вълшебно растение, той просто е даден от природата, за да покаже на човека, че има нещо малко нещо неугледно, което притежава огромна сила”, заяви Наташа Вълкова, която е изобретател на лека.

За изработката на 100 мл сироп са необходими повече от половин килограм суров чесън.

Продуктът вече се произвежда в малка фабрика край Радомир с капацитет около 1000 шишенца месечно.

За Наташа Вълкова всичко започва през 2002 година, когато й поставят диагнозата саркома, или злокачествен рак на мускулите. Лекарите й дават не повече от 2 години живот, въпреки това й назначават химио- и лъчетерапия. Споделя, че лечението изсмуква жизнените й сили и рядко става от леглото.

“Изпаднах в шок, определено не ми се умираше, започнах да чета денонощно, да търся някакви алтернативни начини и така случайно попаднах на редица научни изследвания, че суровият чесън успешно лекува много видове рак”, споделя Вълкова.

Тъй като тя е доктор на науките и дълги години е изучавала микробиология, решава да прави експерименти с чесъна за собствена употреба. След десетки опити създава еликсира на живота. Започва да пие по 100 милилитра от екстракта, а резултатите не закъсняват.

“Използвах го по време на цялата лъчетерапия и на химиотерапията, даже по време на лъчетерапията прекъснах болничния си лист и се върнах на работа, а в обедната почивка ходех да ми правят лъчетерапията.”

Наташа Вълкова смята, че под влиянието на сока от чесън метастазите в организма й спират да се размножават. А през следващите 2 години разсейките на рака изчезват напълно – това показват медицинските й изследвания. Тогава онкологът на Наташа й предлага да помогне и на други хора с изобретението си, като започне да го произвежда за масова употреба.

“Прецизирахме възможностите за промишлено производство, прецизирахме рецептите, дозировките, така че да може продуктът да се произвежда”, обяснява Вълкова.

Бизнесът започва с кредит, за да купи специални машини от Китай за белене и трошене на скилидките чесън. За място на производство избира спокойното село Дебели лаг. Там в момента работят само тя и дъщеря й, като лекът е разпространен в повечето аптеки, а цената му е под 10 лева.

Доказано е, че екстрактът от чесън предпазва още и от инфаркт, склероза, подобрява зрението, лекува главоболието, повишава имунната защита на организма и предпазва от настинки и грипни заболявания.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.