iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Болните от варицела в пернишко намаляват

Болните от варицела в пернишко намаляват 06_1435648809

През миналата седмица заразените с варицела са 15, след сериозния брой на заразени от варицела за предходната седмица, която беше отчетена от Регионалната здравна инспекция.

13 от случаите са от Перник, 2 от Радомир. Броят на болните за миналата седмица е с 37 по-малко в сравнение с предходната. Потвърден е и един случай на скарлатина. Миналата седмица един пациент е диагностициран с туберкулоза. За миналата седмица са регистрирани 24 случая на остри респираторни заболявания /при 31 за предходната седмица/. Заболеваемост – 31,02%, при средна за страната 35.31 %. И миналата седмица са регистрирани няколко чревни инфекции, съответно - ентероколит – 2 случая : 2 случая от гр. Перник.

По категории случаите са класифицирани като вероятни. Отклонение от предходната седмица /+3/. - Ротавирусен гастроентерит – 5 случая: 4 случая от гр. Перник , 1 случай от гр. Трън. По категория случаите са класифицирани като потвърдени. Отклонение от предходната седмица /+5 От групата на трансмисивните инфекции няма регистрирани случаи.

През седмицата инспекторите на РЗИ - Перник са извършили 215 проверки по закона за здравето.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.