iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Д-р Валентин Павлов е сред инициаторите за детска денална превенция

Д-р Валентин Павлов е сред инициаторите за детска денална превенция 03_1458986118

Национален проект за дентална превенция и лечение „Усмивки за всички деца” стартира от Великотърновска област, като инициатори на кампанията са зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов и колегата му от ПГ на Реформаторския блок д-р Валентин Павлов. Последният е и член на парламентарната здравна комисия. Двамата се срещнаха с кмета на старата столица Даниел Панов и шефката на социалната дирекция в кметството Росица Димитрова.

Договорено бе всички директори на социални заведения в общината, съвместно с РЗИ, да представят справка за това колко деца с увреждания има в областта. За целта мобилен дентален кабинет ще прави безплатни прегледи на място, а лечението ще се извършва на по-късен етап от специалисти, които също ще посетят на място пациентите. Те ще бъдат лекувани под упойка, заради специфичните си потребности, като след това ще получат подаръци във вид на комплекти за орална хигиена.

Само в Община Велико Търново има 32 социални заведения и над половината от тях са за деца.” Великотърновска област е избрана за пилотна тъкмо заради големия брой и разнообразието от предлаганите социални грижи”, обясни д-р Павлов.

Той уточни, че при успех, кампанията „Усмивки за всички“ ще се приложи и в други райони на страната. Освен депутат, Валентин Павлов е и собственик на Дентални клиники , които са единствените в България за лечение на деца със специфични потребности. Те са оборудвани със специална сензорна зала, в която чрез звуци, аромати и светлини се постига психологическа подготовка и овладяване на страха, а в съвременно оборудваната операционна се прави безплатно лечение на малките пациенти. Заради социалните си проекти, клиниките са наградени с Европейско отличие за Корпоративна социална отговорност, връчено в Брюксел. Освен с малки пациенти с увреждания, денталната клиника работи безвъзмездно и с възрастни хора. По проект “По-качествен живот за нашите родители” клиниката е поставила напълно безплатно зъбни импланти на 200 пациенти./

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.