iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фондация „П.У.Л.С.“ организира Кръгла маса по проблемите на завсимостите

Фондация „П.У.Л.С.“ организира Кръгла маса по проблемите на завсимостите  06_1403786255

Екипът на Фондация „П.У.Л.С.“ – Перник организира Кръгла маса по проблемите на завсимостите в град Перник. Събитието ще се проведе на 27.06.2014 г. в Конферетната зала на Община Перник.

През 2014 г. Фондация „П.У.Л.С.“ отбелязва 10 годишнина от работата си по Програма за намаляване на здравни щети сред инжекционно употребяващи наркотици. Основна целна програмата е да допринесе за намаляване на новите случаи на инфектиране с ХИВ/ СПИН сред една от-най-рисковите групи от хора- зависими от наркотици.

По време на Кръглата маса ще се направи анализ и равносметка на постигнатите резултати по Програмата през последните години, както и успешно изградените партньорски отношения. Съществен акцент ще бъде настоящата политика в областта на превенцията и намаляване на щетите от употреба на наркотици. Ще бъдат обсъдени добри европейски практики и бъдещите възможности за сътрудничество в гореспоменатите области на местно и национално ниво.

В срещата са поканени ключови партньори и институции на местно и национално ниво, ангажирани с проблема и последствията от употребата на психоактивни вещества.

Зависимостта към наркотични вещества продължава да е изключително сериозен проблем за обществото ни. За успешната превенция и справяне с последиците от употребата на психоактивни вещества е изключително важно институциите и организациите да си партнират.

През 2013г. екипът на Фондация „П.У.Л.С.” постигна изключителни успехи в работата си сред употребяващите венозно наркотици. Въпреки трудностите от факта, че имаше голям недостиг от консумативи, голям брой клиенти бяха мотивирани да използват стерилни комплекти за инжектиране. Също така те проявиха желание да се включат в почистването на местата, на които инжектират.Не малък брой клиенти започнаха лечение на зависимостта си към края на годината.През 2013 г. екипът достигна до 265 индивидуални контакта, проведе 3 350 консултации, раздаде 5 474 презервативи и 14 287 комплекти за инжектиране.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.