iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има ново лекарство за диабет и затлъстяване

Има ново лекарство за диабет и затлъстяване 12_1418306600

Измислиха ново суперлекарство, което има тройно действие за лечение на диабет и затлъстяване. Скоро то ще може да спасява човешки животи, съобщи списание “Нейчър медисин”.

Лекарството се прилага под формата на седмична инжекция. С медикамента се сваля значително тегло - 30 процента само за две седмици, намалява желанието за ядене на храните, от които най-много се пълнее – тестени изделия и сладкиши, и изгаря много по-бързо приетите калории.

Учени от Изследователския център за обществено здравеопазване в Мюнхен, Германия, излекували чрез инжектиране на медикамента плъхове от диабет тип 2 и затлъстяване.

Специалистите на практика са разработили съединение, което “впряга” мощта на три естествено отделяни хормона, което същевременно понижава нивата на кръвната захар и потиска апетита, без да оказва странични ефекти. Те вярват, че суперлекарството ще бъде тествано на хора до две години и до 2020 година вече ще бъде достъпно за пациенти.

Съединението отразява ефектите от отслабването по хирургичен път, което променя и хормоналните функции в тялото.

“Разполагаме с медицинска алтернатива на бариатричната хирургия. Методът ни се прицелва към три мишени едновременно. Наричаме съединението суперлекарство, тъй като към днешна дата няма съобщения за нищо друго с подобна мощ и ефикасност. Потенциалът му за борба с метаболитните заболявания е без аналог”, пишат изследователите в своя доклад от експеримента с плъховете.

Британски специалисти обаче предупреждават, че настоящото изследване е на относително ранен етап и са необходими по-нататъшни клинични изпитания, за да се потвърди, че подобно лечение ще бъде безопасно и ефективно за хора.

Източник: blitz.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.