iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


МБАЛ «Рахила Ангелова» може да кандидатства по програма

МБАЛ «Рахила Ангелова» може да кандидатства по програма 10_1414745051

МБАЛ «Рахила Ангелова» в Перник ще може да кандидатства по ОП «Регионално развитие». Тя е сред 17-те лечебни заведения в страната, които получават възможност да кандидатстват по програмата, стана ясно след последното заседание на Министерския съвет.

Това са болници, доказали, че са с потенциал да запазят своята финансова стабилност и да гарантират както ефективност при използване на обществените ресурси, така и съответствие с критериите за качествена медицинска помощ. С изменение в Концепцията за преструктуриране на системата на болнична помощ, одобрена от правителството, към тези здравни заведения се насочват средства по Оперативна програма „Регионално развитие”.

Приетите изменения създават възможност повече лечебни заведения, които покриват заложените в Концепцията критерии, да кандидатстват за финансиране по ОПРР. Предложените болници са степенувани последователно по важност с оглед целесъобразно изразходване на предоставените финансови средства. Запазва се принципът това да са болници, които в предходния период не са били предложени за финансиране.

Допълнително включените лечебни заведения са следните: УМБАЛ „Свети Иван Рилски” ЕАД – София, МБАЛ – Видин, МБАЛ – Шумен, УМБАЛ – НКБ ЕАД, София, МБАЛ – Добрич, СБАЛАГ „Майчин дом” ЕАД, София, УМБАЛ „Свети Наум” ЕАД, София, МБАЛ – Враца, МБАЛ – Разград, МБАЛ „Света Анна”, Варна, МБАЛ – Ловеч, МБАЛ – Ямбол, МБАЛ – Кюстендил, МБАЛ – Пазарджик, МБАЛ – Перник, МБАЛ – Хасково и МБАЛ – Пловдив.

Очакваните резултати са подобряване ранната диагностика на онкологичните заболявания, което ще допринесе за предотвратяване развитието, повишаване преживяемостта и по-благоприятна прогноза при онкологични заболявания и до подобряване на здравните индикатори.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.