iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Медицинският център в Радомир вече няма управител

Медицинският център в Радомир вече няма управител 05_1430643700

Д-р Искра Гьошева, която е управител на „Медицински център- Радомир” ЕООД, е подала предизвестие за предсрочно прекратяване на договора й за управление и съответно на последното си заседание Общинският съвет в Радомир я е освободило.

Д-р Гьошева не обяви мотивите си, което е нейно право.

Взето бе решение, с което е избрана временна комисия с председател д-р Любомир Илиев, председател на ПК „Здравеопазване и социална политика” в общинския съвет, която до следващото заседание да изготви предложение за провеждане на конкурс за нов управител. Комисията трябва да разработи и изискванията към кандидатите, необходимите документи за кандидатстване, процедурата за провеждане. До провеждане на конкурса д-р Гьошева ще продължи да изпълнява функциите си.

На заседанието бе приет и отчета за финансовото състояние и дейността на медицинския център. Има намаление на приходите за миналата година в сравнение с 2013, сочи справката към отчета. За 2014 г. приходите са 183 917, а за предходната година те са 186 472 лева. Разходите са 182 577лева.

Проблем според д-р Гьошева е заплащането на електроенергията и водата, тъй като наемателите както на кабинети на центъра, така и на неработещата болница закъсняват с вноските си.

„Честото забавяне при издължаване на сумите за ток, вода и задължения към медицинския център от наемателите, МБАЛ- Радомир, лекари и лекари дентисти разстройва работата ни. Изготвят се и се връчват потвърждения за дължими суми, покани с предупреждения и други писма към длъжниците на дружеството”, обясни д-р Гьошева.

По думите й НЗОК постоянно лимитира приходите от прегледи чрез регулативни стандарти и намаляване на направленията,с които личните лекари регулират пациентския поток. Трудно се намирали и лекари специалисти на цял работен ден като от 8 лекари петима са пенсионери. Двете медицински сестри също са пенсионерки. Средства не достигат за нова апаратура, за ремонт на кабинетите, осигуряване на подходящо отопление.

Кметът Пламен Алексиев предложи свързване на здравното заведение с газ мрежата, което ще осигури качествено отопление на сградата.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.