iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Може да започне профилактиката срещу вирусни заболявания

Може да започне профилактиката срещу вирусни заболявания 09_1411041772

Специалистите кават, че в момента е най-подходящото време за имунопрофилактика срещу вирусни заболявания. Те допълват, че за да боледуваме по-малко през зимата, трябва веднага да започнем да приемаме имуностимулатори – конвенционални или природни, въпрос на личен избор.

„Ако императорът се разболее, ще умре лечителят“ – гласи една китайска поговорка. Ако искаме да предотвратим тежките и продължителни боледувания през зимата, сега е най-подходящият момент да се погрижим за имунитета си. В аптечната мрежа има богат избор на имуностимулатори, но е добре да се купуват по лекарско предписание. Все повече хора предпочитат хомеопатични продукти, актуалните шуслерови соли и билколечението.

Магистър-фармацевтът Василка Ангелкова обясни, че черният бъз е голям хит в момента. Плодовете му все още се берат в по-сенчестите и високо разположени местности. Растението е познато като отровно, но това не се отнася за плодовете. Съдържащите се в тях активни вещества са полезни за хората. От изсушените плодове на черния бъз е добре да се прави запарка с вряла вода, защото с чая хората ще усвоят и полезните вещества.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.