iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Натровените деца вече са по-добре

Натровените деца вече са по-добре 11_1478931810

Състоянието на приетите деца в инфекциозното отделение в Сливен е много добро, като това заяви началникът на Регионална здравна инспекция д-р Петя Балулова. Настанените деца по думите на д-р Балулова са 16 от Шивачево и 5 деца от Твърдица. Те са на възраст от 5 до 10 години.

Още вчера детската градина в Шивачево е била затворена и се дезинфекцира, а днес инспектори от здравната инспекция и Областна дирекция "Безопасност на храните" извършват проверка и вземат проби за изследване от училището в Твърдица. След проверка е установено, че фирмата, която доставя мляко и плодове на градината в Шивачево и училището в Твърдица е една и съща.

По думите на кмета на Твърдица Атанас Атанасов на 10 ноември около 16.30 ч. 16 деца с повръщане са били откарани в областната болница в Сливен, като 12 от тях са били хоспитализирани в Инфекциозното отделение, останалите изписани. Децата са били придружени от директорката на детското заведение, част от персонала и от кмета на Шивачево Петко Петков.

По информация на директорите на двете учебни заведения, вчера по време на учебния процес 7 деца са се оплакали, а вечерта - 20. С оплаквания са били двама ученика от училището в село Оризаре, 8 от Сборище и четирима от Средното училище в Твърдица. От тях само последните са настанени за лечение в инфекциозното отделение в Сливен. Това съобщи началникът на Регионалното управление по образование д-р Бисерка Михалева и добави, че всички останали ученици днес на училище. Първите резултати ще бъдат готови след 72 часа.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.