iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Не подновиха пътеката за лечение на хората с будна кома в Перник

Не подновиха пътеката за лечение на хората с будна кома в Перник 04_1427874381

Вече няма клинична пътека за лечение на хора в будна кома в Перник, като единствената болница, в която това се правеше, беше Профилакториума.

„Тази година Болницата за долекуване и рехабилитация подписа договор за 9 клинични пътеки, миналата са били 10. Сега не е подновена тази за будна кома, защото през 2014 г. не е имало нито един пациент с тази диагноза“, обясни директорът на РЗОК в Перник д-р Магдалена Христова.

Профилакториумът, който в момента е в изключително тежко финансово състояние, обаче бе лечебното заведение, което помогна на 17-годишният Кристиян от Радомир да излезе от будна кома. Той престоя в болничното заведение месеци под грижите на персонала и на майка му Антоанета, докато най-накрая чудото се случи и тинейджърът се събуди.

Според специалистите обаче държавата трябва да разкрие специализирани центрове, където хората в будна кома да могат да постъпват след като излязат от това състояние. Защото истинският проблем идвал именно тогава. Повечето от тях имали увреждания и се нуждаели от специализирани грижи, каквито в домашна обстановка трудно се осигурявали.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

01-Април-2016

31-Март-2016

01-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.