iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Новият директор на МБАЛ “Рахила Ангелова” е д-р Валери Димитров

Новият директор на МБАЛ “Рахила Ангелова” е д-р Валери Димитров 05_1432618465

Новият директор на МБАЛ “Рахила Ангелова”, която е в Перник, е хирургът д-р Валери Димитров, като той беше избран на ръководния пост от Общото събрание на болницата и ще встъпи в длъжност след като бъде вписан като директор в Агенцията по вписванията.

Д-р Димитров сяда на горещия шефски стол в най-голямото здравно заведение в региона след като предишният директор д-р Иван Евлогиев бе освободен от поста след последните парламентарни избори , а назначеният за прокурист д-р Анатоли Митов в последния момент отказа да застане начело на болницата. Общото събрание е освободило и д-р Митов като прокурист, както и зам.-директора д-р Людмил Николов.

Д-р Валери Димитров е хирург с 35-годишен стаж. Бил е началник на Второ хирургично отделение в пернишката болница и шеф на Спешното отделение. Семеен е с две дъщери. Има втора срециалност магистър здравен мениджмънт. В мандата 2003-2007 г., когато кмет беше Антоанета Георгиева, той беше общински съветник от групата на СДС.

Положението на МБАЛ, което наследява новият директор, никак не е розово. Здравното заведение е натрупало дългове в размер на 1 300 000 лева.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.