iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обсъдиха храненето на децата в Пернишко

Обсъдиха храненето на децата в Пернишко 09_1443182639

Организираното хранене в детските и учебни заведения в Пернишко беше тема на проведената работна среща в Регионалната здравна инспекция, като беше направен анализ и оценка на здравословното състояние на децата и учениците в област Перник.

На срещата имаше представители от всички общини в областта. На дискусията бяха изнесени стряскащи данни за здравословното състояние на децата в детските градини и училищата.

Повечето здравословни проблеми на децата са свързани с неправилното хранене. Днешните деца се хранят нездравословно, категорични са специалистите. Такъв начин на хранене, съчетан с обездвижването, което също е бич за децата са основните причини за затлъстяването на децата. На национално ниво се увеличават децата с наднормено тегло. Голям е броят на децата с астма, белодробни заболявания, епилепсия. Статистиката се изпраща до всички медицински специалисти, до личните лекари, до училищните медицински кадри.На срещата стана ясно, че започват тематични проверки за здравословното хранене в учебните и детски заведения.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.