iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обвиниха лекар в Перник за мъртвородено бебе

Обвиниха лекар в Перник за мъртвородено бебе 06_1435229850

Близки на родилка обвиняват лекар за мъртвороденото й бебе в пернишката болница, като според роднините 19-годишната бременна в 8-ия месец жена е консултирана от педиатър за прием на медикаменти, които са довели до отравяне на плода.

На жената, която е от е от ромски произход, са й изписани лекарства, които тя приемала няколко дни поред. Миналата неделя е приета по спешност в лечебницата със силни болки и й е направено секцио, но плодът от мъжки пол бил вече мъртъв. Семейството и близките на родилката настояват за разследване на причините, довели до загубата на детето.

За мъртвороденото бебе потвърди завеждащият АГ-отделението в пернишката болница д-р Ивайло Лазов. Секциото на жената е направено в неделя вечерта, тъй като и първото раждане е извършено по този начин.

Протоколът от аутопсията, направена на плода, все още не е готов и не може да се твърди за каквито и да е конкретни причини за загубата на бебето, каза д-р Лазов. Става въпрос за доносен около 3 килограма плод, уточни завеждащият отделението. Според него е изключено причината да е в прием на медикаменти от жената по време на бременността. Ако майката е приела силно токсично лекарство, то това ще се отрази като здравословен проблем и при нея, какъвто няма, обясни д-р Лазов.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.