iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Онкоболните ще имат лечение

Онкоболните ще имат лечение 04_1429597810

Във връзка с изразено безпокойство от страна на онкоболни пациенти, че няма да бъде осигурена терапията им, от РЗОК съобщиха следното:

Към днешна дата Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е изплатила отчетената дейност на всички изпълнители на болнична медицинска помощ за здравноосигурителни плащания за 2014 г. и за първото тримесечие на 2015 г., с изключение на надлимитната дейност за м. февруари т.г. Тези средства, след проверка, ще бъдат заплатени през м. април, заедно със заплащането на дейност м. март 2015 г.

Това се отнася и за лекарствата за лечение на онкологични заболявания.

Изпълнителите на болнична медицинска помощ, при необходимост, имат възможност с писмено заявление до районните здравноосигурителни каси да увеличат размера на разходите за дейността си, като превишат тези разходи за месеца с 5% от същото тримесечие или от стойността за следващото тримесечие.

Ако се налага, лечебните заведения могат да сформират листи на чакащите, като в тях не би следвало да се включват онкологично болни и пациенти в спешни състояния, а други болни.

На заседание на 28 април т.г. ще бъде предложено на Надзорния съвет на институцията лекарствата за лечението на онкологичните заболявания, отговарящи на извършената дейност, да бъдат заплатени изцяло, като този механизъм действа през цялата година.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.