iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От пернишката болница няма да съкращават медицинския персонал и да намаляват заплатите

От пернишката болница няма да съкращават медицинския персонал и да намаляват заплатите 07_1404306130

От пернишката болница заявиха, че няма да съкращават медицинския персонал и да намаляват заплатите. Изявлението беше във връзка с излязлата декларация за очаквани фалити в областните болници, сред които е и МБАЛ „Рахила Ангелова”, ако бюджетите им бъдат намалени с 33%.

„Парите са намалени с около 80 хиляди лева на месец , което ще доведе до финансова загуба на болницата с 500-600 хиляди лева годишно, констатира Евлогиев.

Ние сме близко до столицата и ако намаля заплатите на докторите, те ще се разпилеят, ще се съсипе болницата. Знам, че ще понасям теглото на лошия мениджър, тоест ще трупам дългове. Определят ни като гръбнак на здравеопазването, но не сме усетили държавата да има по специално отношение към нас, обясни Евлогиев.

По негови думи над 13 000 са пациенти, които се лекуват в пернишката болница. Тази статистика е от 4-5 години и не вижда на какви основания ще се намаляват парите, като без това е и недостатъчен медицинския персонал, а средната възраст на медицинските сестри е 57 години. Той припомни, че и от 27 години не е правен цялостен ремонт на здравното заведение.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.