iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани събират пари за Светли като се заливат с ледена вода

Перничани събират пари за Светли като се заливат с ледена вода 08_1408709533

В каузата да се поливат с ледена вода с благотворителна цел се включиха и перничани. Средствата, които са събрани, ще бъдат дарени на Светослав Йорданов Стоилов, който е на 24 години и е от Перник.

Сред първите, които се включиха в благотворителната кауза, е младият перничанин Васил Альошин. Той прие предизвикателството на своя приятел Илиян Първанов – поливане с кофа ледена вода.

Самият Васко “прехвърли” леденото предизвикателство към кмета на община Перник Росица Янакиева, Мартин Милчев и Иван Иванов. Тримата имат 24 часа, за да отговорят на поканата, в противен случай трябва да направят дарение.

Всеки, който се поле с кофата, е също задължен да дари минимум 10 лева за Светли от Перник.

„Благодаря на моя приятел Илиян, че ме номинира и с удоволствие приех предизвикателството. Светли е шампион и аз вярвам в него”, сподели Васил Альошин.

Светли Йорданов е от Перник и се бори с рядък вид тумор на белия дроб. Едва осем души в света страдат от това заболяване. За да може да се лекува, семейството му е продало единственото жилище, което имат. Пътят на борбата е дълъг, а средствата за лечението са недостатъчни.

Той е преживял една животоспасяваща операция в България, но поради липсата на точна диагноза от страна на българските онколози, постъпва по спешност в Анадолският Медицински Център в Турция. Там той се лекува и до днес.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.