iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишката болница иска да подобри условията си

Пернишката болница иска да подобри условията си 09_1410342753

Пернишката болница има идея да разполага със спешно отделение, модерен спешен портал за прием на пациенти, и със собствено перално стопанство. Мениджърският екип на здравното заведение е подготвил тези проекти и ги е представил в Министерството на здравеопазването.

Целта е финансирането на тези проекти да бъде включено в капиталовите разходи на ведомството през 2015 – две хиляди и петнайста година.

Болницата работи в изключително тежка финансова ситуация, но затрудненията по никакъв начин не са се отразили на обслужването на пациентите.

Д-р Иван Евлогиев, директор на МБАЛ „Р. Ангелова“ каза, че резултатите от проведената сред пациентите анкета сочат, че подобряването на битовите условия в лечебното заведение е сред най-желаните промени, които хората очакват.

На този етап обаче ръководството на болницата моли гражданите да проявят търпение и разбиране, тъй като за пернишкото здравно заведение министерството не е предвидило капиталови разходи за тази година.

Мениджърският екип на болницата е подготвил два идейни проекта, които са възприети положително в министерството. Ако бъдат финансирани, през 2015 година в лечебното заведение ще има положителни промени. Единият проект е за спешно отделение със съвременен спешен портал. Не повече от 100 000 лв ще струва оборудването на собствено перално стопанство. Предвидено е закупуването на високооборотни хигиенни перални машини с бариерно разделяне на чисто, мръсно и инфекциозно бельо. Целта е разходите на болницата да бъдат свити максимално. Ако идеята за собствена пералня не се осъществи, след изтичане на договора през ноември ще търсим по-добра цена от тази, на която в момента работи фирмата-изпълнител, каза д-р Евлогиев.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.