iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Приели са за лечение Мартин Иванов в университетската клиника на гр. Есен, Германия

Приели са за лечение Мартин Иванов в университетската клиника на гр. Есен, Германия 05_1399446984

В университетската клиника в град Есен, Германия, са приели за лечение Мартин Иванов от пернишкото село Ярджиловци. Той вече се намира в Германия. Мартин Иванова се бори с тежко онкологично заболяване от три години. Заболяването е несеминомен гермативно-клетъчен тумор (тератом и ембрионален карцином – 90%).

Близки, приятели и и всички, съпричастни със съдбата на момчето му пожелават да бъде силен в предстоящото изпитание.

В подкрепа на Марти се включва и тв предаването „На кафе”, в което на 13 май младежът ще разкаже за живота си преди да срещне коварната болест и за мечтите си оттук нататък.

Близките му благодарят от сърце на всички хора, които са помогнали до този момент и отново се обръщат с огромна молба към всички тях да продължават да подкрепят Марти, на когото са необходими още 35 000 евро за успешното завършване на трансплантацията – присаждане на костен мозък, която му е необходима, за да живее.

С решение на Клинична конференция с Протокол № 24/07.03.2014 год. от софийската Специализирана болница за активно лечение по онкология-ЕАД го уведомяват за изчерпване възможностите на конвенциалната химиотерапия и за липса на възможности за оперативно лечение. Досега Мартин е петърпял три операции. Препоръчана му е консултация с хематолог с оглед провеждане на високодозова химиотерапия и прилагане на лечение в чужбина, за което ще му нужни между 150 000 – 170 000 евро.

Мартин е завършил професионалната гимназия “А. С. Попов” в София с много добър успех. Дори и по време на заболяването си, което вече продължава над 3 г., той не се отказва от учението. Кандидатства и го приемат във Висше училище “Колеж по телекомуникации и пощи – София”, където е студент трета година.

Средствата се набират по дарителската му сметка:

Мартин Мариов Иванов, банка ОББ, сметка BG43UBBS80021014168240, BIC UBBS BGSF

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.