iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще преглеждат безплатно за няколко болести

Ще преглеждат безплатно за няколко болести 09_1474607432

Безплатни скринингови изследвания започват в страната за няколко вида заболявания, като за тях не се изискват талони от личните лекари. Достатъчно е желаещите да си запазят час по телефона, съобщиха организаторите.

На 26 септември болницата в Панагюрище организира безплатни прегледи за рак на кожата, съобщи Марина Тричкова от лечебното заведение. Те са в рамките на деня на отворените врати на отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия в многопрофилната болница и ще се извършват от 9.00 до 16.00 часа.

Ракът на кожата, открит в начален стадий е напълно лечим, припомниха онколози.

Първа АГ-болница в столицата „Св. София” пък, стартира двумесечна кампания за репродуктивно здраве. Подновява се и програмата за лечение и диагностика на двойки с репродуктивни проблеми „40+“. Прегледите при мъжете ще се състоят от безплатна спермограма, попълване на въпросник, разговор със специалист и анализ на спермограма. При необходимост в прегледите ще бъдат включвани и други специалисти, като мамолог и психотерапевт. Предварителните записвания са всеки ден от 10.00 до 13.00 ч. на телефони: 0888 65 88 26; 0878 20 52 53, 024470263.

Прегледи за катаракта и глаукома организира в 16 града Националната пациентска организация. Първите пет населени места са София, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Хасково. Графикът за месец септември е публикуван на електронната страница на НПО.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.