iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Търсят дом на бездомника от пернишката боница

Търсят дом на бездомника от пернишката боница 09_1409652607

Бездомникът Йордан Михайлов лежи повече от два месеца в пернишката болница със счупен крак. Той е разпродал имотите си преди две години. Имал дъщеря, но за нея никога не полагал грижил и сега тя не го иска. Бездомникът също така няма съпруга, защото се развел още преди години.

„Търсим къде да настаним Йордан, той не може да се самообслужва и такъв дом има само в Брезник. Капацитетът му обаче е запълнен и преди него има много чакащи. Проблемът е много сложен”, обясни директорът на „Социално подпомагане” в Перник Илияна Кованджийска.

През септември 2012 г. Йордан е продал апартамент в квартал Изток, продал е и къща в квартал Църква в Перник, както и земеделски имоти в брезнишкото село Кошарево. След като разпродал имотите, Йордан работил и живеел по овчарници в региона. Последно е бил в село Кошарево, където и си е счупил крака.

„Поддържаме връзка с болницата, ще ги помолим да се грижат за него докато може сам да се обслужва. В това време търсим вариант да не остане на улицата“, допълни Кованджийска.

Апартаментът, който е продал Йордан в Изток бил в много окаяно състояние, двамата с брат му след смъртта на родителите си изпаднали много, пиели.

От началото на демокрацията Йордан не е работил никъде, няма никакви осигуровки. Дори когато бащата починал 3 месеца нямало кой да го погребе, затова му уе уредено служебно погребение.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.