iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В "Пирогов" са лекували 1500 души през почивните дни

В "Пирогов" са лекували 1500 души през почивните дни 05_1462249537

Хиляда и петстотин души бяха прегледани и лекувани по спешност в „Пирогов” за трите почивни дни по Великден, като близо 350 от тях са хоспитализирани в спешната болница. Това съобщиха от лечебното заведение.

От петък до понеделник близо 200 човека от провинцията преминаха през болницана, което е със стонита повече от миналата година по това време. Хората са предимно гости на роднини с обострени заболявания и битови травми, обясни заметник-директорът по лечебната дейност и завеждащ Спешното приемно отделение доц. Стоян Сопотенски.

Увеличен е и броят на децата, прегледани и лекувани по спешност. Най-много са те в клиниките по детска травматология, неврохирургия и хирургия.

Три деца със счупени ръце са били оперирани навръх празника. Хлапетата са пострадали докато играели. Едното от тях е момиченце на 7 години от Перник и момче на 5 години от Якоруда. Те са оперирани в неделя от спешните хирурзи на детската Клиника по травматология. В нощта на 30 април срещу 1 май е оперирано и 12-годишно момче. То е със сериозно открито счупване на предмишницата. Тежката травма е в резултат на катастрофа във Великденската нощ, когато колата на родителите му се врязала в друг автомобил на връщане от църква.

И трите деца са добре, няма опасност за живота им, няма да останат инвалиди, увери доц. Сопотенски.

Две жени с тежък алергичен шок са спасени от пироговските медици. Над 60-годишна пациентка е докарана в шокова зала след като е пила обезболяваща таблетка и е получила алергичен шок.

Тя е стабилизирана, но се е наложило през празничните дни да бъде в Клиниката по токсикология на „Пирогов”. Другата пациентка на 40 години и все още е в в токсикологията, тя се е алергизирала след ужилване от насекомо. Състоянието на двете жени е стабилизирано. Най-честите случаи, които са имали дежурните токсиколози са резултат от алергични реакции.

През спешния хирургичен кабинет са преминали 200 пациенти, през спешния травматологичен 280, през неврохирургичния 180.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.