iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Все още няма окончателна позиция за ТЕЛК-овете

Все още няма окончателна позиция за ТЕЛК-овете 01_1422433408

Д-р Валентин Павлов каза следното: "Все още няма окончателна позиция относно това, дали да се закриват ТЕЛК-овете или не. Каквато идея беше лансирана от здравния министър д-р Москов.". Валентин Павлов е депутат в 43-тото Народно събрание от Реформаторския блок.

"Идеята се разглежда,имаше и дебати по този въпрос и в здравната комисия."

Моята позиция като лекар е, че лекарите които обслужват един пациент и познават диагнозата му, могат да го освидетелстват без тромавата процедура на ТЕЛК. Лекарите познават заболяванията на пациентите си. Но отиват на комисия, която също трябва да се запознае с всички заболявания и по някой път може да се изпусне нещо.

В тази връзка може да се помисли - именно за ролята на лекуващия лекар при освидетелстването. Този въпрос тепърва ще се дискутира и обсъжда сериозно. Дали ще съществуват ТЕЛК и НЕЛК в този им вариант сега не е най-съществения въпрос. Важно е да се направи така системата да се освободи от тоталното натоварване и да не се чака дълго за решение. Общопрактикуващите лекари да имат право по-леки диагнози да минават през тях. Да се спести чакането." - каза още д-р Павлов.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.