iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Все повече майки отказват задължителните имунизации

Все повече майки отказват задължителните имунизации 12_1417433601

Родители масово отказват да ваксинират задължително децата си. Лекари алармират, че все по-трудно успяват да ги убедят колко нужни са тези имунизации и че те биха могли да спасят живота им.

Повечето майки са убедени в противното – че това може да навреди сериозно на здравето на малчугана им. А примери на инвалидизирани от детски паралич и изпаднали в кома деца след инжекциите има десетки.

Най-пресният случай е този с двегодишния Филип от Пловдив. Той изпада в будна кома след неправилно поставена имунизация. Лекарят на малкия пропуснал факта, че Филип е недоносен, а на преждевременно родените деца ваксините се слагат на доста по-късна възраст, аргументират се лекари.

Рискове крие и инжекцията, която се поставя на бебето още при раждането – тази срещу туберкулоза. Лекари коментират, че много често ваксината се обръща срещу организма и действа автоимунно, като отключва различни заболявания. Затова и на всяко дете трябва да се направи тест за поносимост преди поставянето на ваксината.

Енцефалит, менингит, парализа – това са само част от заболяванията, които може да се причинят при остра реакция на ваксината. Засега обаче родителите нямат изход и трябва да поставят ваксината, ако искат детето им да бъде прието в детска градина или училище. Затова и готвят протести срещу задължителните имунизации.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.