iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Здравните пакети и отпечатъците ще отпаднат

Здравните пакети и отпечатъците ще отпаднат 11_1479275300

Няма да минат по всяка вероятност ключови предложения от реформата на здравния министър Петър Москов като въвеждането на пръстови отпечатъци при приема на пациенти и разделянето на осигурителния пакет на основен и допълнителен.

Законопроектът за пакетите е приоритет изключително на министър, който вече в оставка, и няма причина текстът да се внася за разглеждане, като това стана ясно от представители на парламентарната здравна комисия във вторник след приемането на бюджета на НЗОК за 2017 г.

Разделянето на плащанията от касата за основни и допълнителни услуги трябваше да влезе в сила догодина. Идеята на Москов беше основният пакет да покрива тежки и социално значими заболявания, изискващи хоспитализация, а допълнителният – състояния, позволяващи планов прием в болница.

По отношение на пръстовите отпечатъци „системата вече е в експлоатация и лечебните заведения похарчиха маса пари за идентификаторите“, коментираха пред „Труд“ мениджъри на големи столични болници. По думите на управителя на НЗОК д-р Глинка Комитов инвестираните средства няма откъде да бъдат възстановени.

Обмисля се премахване на пръстовия отпечатък, заяви обаче зам.-председателят на здравната комисия д-р Емил Райнов във вторник. Според шефа на комисията д-р Даниела Дариткова отлагането на реформите нямало да причини хаос в системата.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

28-Февруари-2017

28-Февруари-2016

01-Март-2015

28-Февруари-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com