iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жител на Радомир се е разболял от кучешка тения

Жител на Радомир се е разболял от кучешка тения 08_1441001570

Жител на Радомир е диагностициран миналата седмица с ехинококоза, като това заболяване е известно повече като кучешка тения, съобщават от регионалната здравна инспекция.

От кучешка тения се разболяват хора от всички възрастови групи. Докато преди няколко десетилетия преобладаващият брой от заболелите е бил сред селското население, тенденцията на разпространение през последните години е в посока на градските жители.Заболяването се разпространява, както сред хора, така сред животни. Специалистите отново напомнят важността на личните грижи в ежедневието за недопускане на заразяване с кучешка тения. Трябва да се прекъснат всякакви контакти с бездомни и скитащи кучета. Да се обезпаразитяват редовно домашните кучета. Ръцете трябва да се мият след всяко занимание с домашно куче. При никакви обстоятелства на площадките и терените, където играят деца да няма никакъв достъп на каквито и да било кучета и котки.

Чревните инфекции остават постоянна величина в заболяваемостта на перничани за последните седмици. Регистрирани са шест случая на ентероколит. Пет от тях са в Перник един в Голямо Бучино. За миналата седмица има два случая на вирусен хепатит – заразените са от Радомир и Брезник. Двама пациенти са настанени за лечение с диагноза туберкулоза. Болните са от Перник и Ковачевци. Заболяваемостта от остри респираторни заболявания в Перник е по ниска от средната за страната – поясняват от регионалната здравна инспекция.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.