132,5 милиона лева от бюджета допълнително за образованието

Представители на синдикалните структури в машиностроенето и металургията подкрепиха вчера протестния митинг на учителите от региона пред централата на КНСБ в Перник, в който участва и лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов.
Средната работна заплата в образованието е 305 лв. Докато за чиновниците от държавната и бюджетната сфера е предвиден ръст на месечните възнаграждения с 11 процента от 1 януари 2006 година, специално за учителите са заложени едва 6 процента, при това ръстът в заплатите ще е чак от 1 юли 2006 година. Като се вземе предвид 10-процентното поскъпване на живота в България от септември миналата година до днес, както и бумът в цените на горивата, електро- и топлоенергията, телефонните услуги, основните хранителни продукти, твърдото гориво, данъците и таксите, реално заплатите на заетите в образованието се намаляват с 0,95 процента, заяви лидерът на КНСБ.
Според д-р Христов безспорен успех е фактът, че първите четири искания на СБУ бяха приети. Няма да отстъпим и за ръста на заплатите, бе категоричен той.
Председателят на КНСБ в Перник Наташа Ангелова огласи вчера позицията на РКС на синдиката, адресирана до министър-председателя на Република България Сергей Станишев, до председателя на Народното събрание и председателя на КНСБ. РКС на КНСБ категорично подкрепя справедливите искания на СБУ, които искат с гласа си да ви накарат да осъзнаете и да разберете, че българските ученици заслужават модерно и конкурентно образование, се казва в документа. Настояваме в Закона за държавния бюджет за 2006 година да бъдат предвидени допълнително 132,5 милиона лв. в името на бъдещето на България, в името на нашите деца, са категорични от КНСБ.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година