Loading

Вътрешният министър на среща със синдикалисти

Вътрешният министър на среща със синдикалисти

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев се срещна с лидерите на синдикалните организации в МВР, съобщиха от пресцентъра на МВР. Министър Йовчев представи идеите за предстоящи реформи в МВР и сектора "Сигурност”. Той направи преглед на реалното състояние на системата – организационно и финансово, и на приоритетните насоки за работа – противодействие на престъпността, гаранции за законност, ефективно разпределение и управление на ресурсите, публичност и прозрачност.

Бяха обсъдени взаимодействието със синдикалните организации и стъпките за подобряване на социалния диалог с редовни срещи по актуални въпроси. Промените и начинът, по който те ще рефлектират върху състава, ще бъдат дискутирани предварително със синдикалистите. Подобряването на условията на труд и мотивацията на служителите, въвеждането на ясни и обективни критерии за кариерно развитие и разширяването на възможностите за обучение ще бъдат приоритет. Обсъжданите към момента промени няма да доведат до уволнение на служители. Срещу поетите конкретни ангажименти ще стоят готовност и средства те да бъдат изпълнени. Всички обществени поръчки, които касаят социални дейности, ще бъдат съгласувани със синдикатите – пое ангажимент министър Йовчев.
Двете страни се обединиха около позицията на следващата срекща да бъдат обсъдени приоритетните социални проблеми, които стоят за решаване.
В срещата участваха председателите на шестте синдикални организации - Национален синдикат на гражданската администрация в МВР, Национален полицейски синдикат, Сдружение „Национален синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец”, Синдикална федерация на служителите в МВР, Сдружение „Синдикат на служителите в МВР” и Сдружение Синдикален алианс „Сигурност” в МВР.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

На тази дата в миналото

24-Февруари-2016

25-Февруари-2015

24-Февруари-2015

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година

ipernik com