Ангел Найденов: Ситуацията е катастрофална

Ангел Найденов: Ситуацията е катастрофална

Военният министър Ангел Найденов, който перничани избраха за депутат в 42 Народно събрание участва в пресконференцията на червената централа в града вчера. Освен него присъстваха и двамата депутати от пернишкия многомандатен избирателен район – Станислав Владимиров и Евдокия Асенова.
В началото на пресконференцията Найденов каза, че е бил и остава член на пернишката партийна организация за което се гордее.Заварваме страната в много тежко състояние, положението в армията е по-лошо от това, което съм очаквал. Хората работят при критичен минимум на техническо обезпечаване, а най-сериозна загриженост предизвиква състоянието на авиацията- каза военният министър Ангел Найденов..Найденов уточни, че недостигът на средства в армията е близо 140млн.лв. Тези пари са по поети ангажименти, които обаче не са били финансово обезпечени. При това положение е абсурдно да се реализират нови проекти до края на годината, сред които острата нужда от закупуване на нови самолети."Хората работят при критичен минимум на техническо обезпечаване. Добре поне, че издръжката на личния състав е осигурена на 100%. Цялата структура обаче на разходите е изкривена. За текущата издръжка са предвидени 21% , за издръжката на състава- 74%, а за капиталови разходи едва 5%."- посочи Найденов.Според него страната ни се нуждае от нови самолети. "Това не е приумица на офицери или политици, а пресъща потребност за една армия"-коментира министърътТой посочи, че до утре ще има на разположение заключителните доклади по сключените договори и обществените поръчки и пълна яснота на положението в отбраната."И моето мнение е, че никога в страната ни не е било по-зле, както каза министър-председателят. Според анализа на финансовото министерство неизпълнението на приходната част до края на годината ще достигне близо 1 млрд.лв. и ще надскочим дефицита в държавния бюджет"- каза още Найденов.
Военният министър напомни, че правителството ще работи по програма, чиито основни приоритети ще са възстановяването на държавата, икономическото развитие и възстановяване на социалната справедливост. Има ясни рамки какво трябва да се направи до края на годината, какво след приемането на бюджета за следващата година и какво до края на мандата. Найденов посочи, че първите социални промени са вече факт. Както вече е ясно увеличават се сумите за майчинство, които са били непроменяни от 2008 година, разширява се обхвата на хората, които ще имат право до енергийни помощи, както и се увеличава помощта за първолаци с 100 лева – от 150 на 250.
Евдокия Асенова изрази надеждите си, че в бъдеще депутатите от ГЕРБ ще преосмислят поведението си и ще работят за доброто на страната.
Самият Найденов определи като безотговорно поведението на бившите управляващи, които все още явно не могат да свикнат с мисълта, че не са във властта. Той нарече абсурдни твърденията в някои коментари, че заради провеждането на протести и невъзможността да се намери общ език между улицата и парламента в страната може да се стигне до гражданска война. Не мога да намеря думата, може би е абсурд – така мога да коментирам подобни „очаквания” – каза военният министър.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година