Loading

Предсрочните избори са без алтернатива

 Предсрочните избори са без алтернатива

Последните политически събития, както и проведеното общинско заседание на пернишката структура на Движение България на гражданите бяха в центъра пресконференция в партията. Румяна Борисова, която до изборите изпълняваше ангажиментите на общински председател се спря на основните политически събития и обстановката през призмата на партията. Според Движение България на гражданите неподаването на оставка и непоемането на политическа отговорност сега дават картбланш на следващите правителства да правят още по отвратителни неща, а това е недопустимо. Предсрочни избори трябва да има и колкото по бързо се случат – толкова по-добре. Не е възможно партиите да не искат предсрочни избори, само защото било рано . Не бива партийните интереси да се поставят над интересите на страната. В момента въобще не стои въпроса кой колко е готов за избори. Нямаме време за губене - каза Борисова.

В реформаторския блок в който Движението е част няма партия която да не смята, че предсрочни избори в най скоро време са единственият начин да се излезе от политическата криза, да се спаси достойнството на страната, включително и на сега управляващите. Реформаторският блок не цели на яха протестите, а си поставя задачата да оздрави почвата в България. Да тръгне страната към нормалността. Вече бяха предложени осем спешни промени в изборния кодекс. Те могат да се направят за много кратко време стига да има воля за това. И ще се гарантират честни избори още през есента. Не минава ден без това управление да сътвори някой гаф – бил той в кадровата политика, бил в управленски решения, които се наричат мерки. В последно време стана известно и намерението за продажда на Доверие – но не се каза нищо повече. Ние искаме пълна публичност за тази сделка. Сега правителството се е разбързало да се вземе решение за актуализация на бюджета. Не е ясно защо ще се взема този дълг. Не е ясно по какви правила ще се разплаща и с бизнеса. Мнението на реформаторския блок е че правителството иска да си купи време.

И както правителството се прави, че не вижда протестите, така и от ГЕРБ си крият главата в пясъка. Тефтерчето на Филип Златанов и срама от него бяха изтрити с напускането на парламента от И.Ф. А писмото на бившия депутат Петър Петров остана без всякакъв коментар, даже се чуха и твърдения, че това не е вярно. Макар че има хора от ръководството на ГЕРБ както на местно, така и на национално ниво, които са добре запознати с фактите намекнати в писмото. На пресконференция ние сме споменавали, че г-на Ирена Соколова е била ръководител на проект по който в пернишки съд вече има внесено обвинение за злоупотреба с европейски средства. Оказа се, че партия ГЕРБ разполага с пакет документи доказващи нейното участие в тези процеси – но нито дума не се чу за това. Ние разполагаме с тези документи и можем да ги предоставим – каза още Румяна Борисова.

Вестник Съперник изданията от 2012 година

Броевете на Вестник Съперник от 2011 година

На тази дата в миналото

24-Февруари-2017

26-Февруари-2016

25-Февруари-2016

26-Февруари-2015

25-Февруари-2015

Вход с фейсбук профил:

Разгледай вестник Съперник:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Броевете на Вестник Съперник от 2013 година

ipernik com