Еднодневна екскурзия Сърбия - Пирот

Еднодневна екскурзия Сърбия - Пирот 01_1483354522

Еднодневна екскурзия Пирот/Сърбия-фестивал на сръбската колбасица 2017

Дата на провеждане на екскурзията : 21.01.2017г.

Програма на екскурзията:

Отпътуване 06,30 часа от широката час на Автогара Перник по маршрут : Перник АМГ Люлин – Калотина - Димитровград - Пирот- Перник . Почивка на заведение след границата. По възможност отпътуване за кратко посещение на Суковски манастир. Мъжкият манастир “Успение Богородично“ край с. Суково, известен като Суковски манастир се намира на десния бряг на река Ерма, край едноименното село Суково - на 18 километра източно от град Пирот .
След посещение на манастира отпътуване за град Пирот. Посещение на фестивала „Пеглана колбасица” в Спортната зала на града. /Входната такса за залата се заплаща на място/. Свободно време за разглежданена града. Пирот е малък град, намиращ се в източната част на Сърбия, в близост до българската граница. Заобиколен е от всички страни от планини - Влашка планина и Стара планина, които са рядък пример за девствена природа.През града минава река Нишава,а наблизо протича и река Ерма. Пирот е създаден върху изградена през 2 век антична римска станция, носеща названието Turres, което означава „кули”. През 9 век градът става българско владение до падането на Българската държава под византийско и османско владичество. През 15-17 век градът носи османското си име Шехиркьой и е център на вилает. След Руско-турската война през 1877-1878 и след подписването на Санстефанския договор, който определя Пирот за част от Българското княжество, сърбите не желаят да напуснат града и така през 1878 г. той е предаден на Сърбия. През 19 век в града е имало над 40 грънчарски ателиета и магазини, които произвеждали над 70 вида артикула, както и декоративни бижута, правени на грънчарско колело задвижвано с крак – обеци, гривни и други. Сред забележителностите на града са Старата крепост - Калето, датираща от 14 в. Намира се в центъра на града. Този замък се нарича и Момчилград, тъй като по време на изграждането му, Пирот е бил част от българските земи. Музеят на Понишавието – разположен на улица Николе Пашича 49 в стара 200 годишна балканска къща. Музеят става известен с това, че част от сцените на филма „Зона Замфирова” са заснети именно в него. Пиротският Пазар, който се намира в центрълната част на града и тръгва от един кокетен фонтан – Чесмата – е един малък хаотичен град в града. Грижливите стопани са подредили продуктите си за продан на пейки, щайги, чаршафи и предлагат стоката си охотно на всеки посетител. Тук може да намерите всичко – плодове, зеленчуци, месо, яйца, домашно притогвени консерви, ракия и вино. Отпътуване от Пирот в 16:00 часа. Пристигане в Перник около 20:00 часа.

ЦЕНА: 20,00 лв.

Цената включва:
* Транспорт с комфортен туристически автобус;
* Посещение на Суковски манастир ;
* Посещение на Пирот и фестивала /входната такса в залата не е включена в цената/ ;
* Медицинска застраховка с Асистънс и покритие 2000 евро;
* Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
* Входни такси и разходи от личен характер – Входна такса в залата – 400 динара – около 6-7 лева;
* Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 1 лев.

Минимален брой участници за провеждане на екскурзията : 45
Начин на плащане: при записване 30% от пакетната цена на екскурзията .
Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия /те родител / и – оригинал и копие,
Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма

Срок за уведомяване при недостиг на броя на туристите - 7 дни преди датата на отпътуване .
„ Бояна тур „ има сключени Договори с транспортни фирми : ЕТ „ Кирил Христов – ЕДИ „ – гр. Дупница .„ Бояна тур „ има сключена застраховка „ Отговорност на туроператора „ във " Дженерали „ АД
Туриста има възможността за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.
Забележка : Туроператора има право да прави промяна по отношение на реда на изпълнение на програмата !
тел. за контакти : 076602261 и 0896 884 925

Вход с фейсбук профил: