Екскурзия Румъния

Екскурзия Румъния 09_1441611726

БУКУРЕЩ / СИНАЯ / БРАН / БРАШОВ / - 10 свободни места
Дати: 19.09.2015г - 21.09.2015г
І Ден .Отпътуване от Дупница, Радомир, Перник, София . Маршрут : София – Плевен – Русе, преминаване на Дунав мост и на границата с Румъния. Потегляне към столицата на Румъния – Букурещ, транзитно преминаване през града в посока величествените Карпати и нейната „ перла ” – курорта Синая. Посещение на Синайския манастир, построен в периода 1690 – 1695 г. Настаняване в хотел 3*в Бущени. Свободно време. Нощувка.
II Ден .Закуска. Посещение на Двореца “Пелеш”- строен в периода 1873 - 1883 година, като лятна резиденция на румънския крал Карол І. Екскурзия до Бран и Брашов. Посещение на замъка “ Бран ”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време в района на замъка. Отпътуване за центъра на българската емиграция през Възраждането - град Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка, разглеждат се: Черната църква, Старото кметство, църквата “Св. Вартоломей” и др. Прибиране в хотела. Свободно време. Вечерта по желание посещение на местен ресторант, с вечеря по меню, състоящо се от традиционни ястия. Нощувка.
ІIІ Ден .Закуска. Отпътуване за Букурещ град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като малкия Париж. Панорамна обиколка на града, по желание. Разглеждат се: Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Революцията, площада на Победата, както и Двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина сграда в света. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
Цена : 179 лв.
- Доплащане за единична стая – 35 лв.
Цената включва:
- Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
- 2 нощувки със закуски в хотел 3 * в Бущени
- панорамна обиколка на Букурещ
- екскурзия до Бран и Брашов
- здравната застраховка - “Пътуване в чужбина” – с лимит на отговорност 2000 евро в застархователно дружество " Виктория "
- екскурзоводско обслужване по маршрута
- водач от фирмата
Цената не включва:
- входните такси на посещаваните обекти- около 50 леи
- разходи от личен характер
- посещение на местен ресторант - 18 евро

Начин на плащане : 30 % от пакетната цена на турист при подписване на Договора за туристическа пътуване . Доплащане 10 дни преди отпътуване за екскурзията .
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията : 45
Срок за уведомяване при недостиг на броя на туристите : 7 дни преди отпътуване
Специален паспортен и визов режим – няма
" Бояна тур " има сключени Договори със следните превозвачи Ет „ Кирил Христов – ЕДИ " гр. Дупница и
ТК " БУС " гр. Перник
" Бояна тур " има сключена застраховка " Отговорност на туроператора " с „ Виктория „ АД
Туриста има възможността за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.
Забележка : Туроператора има право да прави промяна по отношение на реда на изпълнение на програмата .

Вход с фейсбук профил: