ВЕЛИКДЕН В ОХРИД - МАКЕДОНИЯ 2016г. от Бояна тур

ВЕЛИКДЕН В ОХРИД - МАКЕДОНИЯ 2016г. 01_1453369335

ВЕЛИКДЕН В ОХРИД - МАКЕДОНИЯ
дата: 29.04.16г. – 01.05.16г. – ВЕЛИКДЕН
21.05.16г. – 24.05.16г. – 24 Май
4 дни / 3 нощувки
ЦЕНА: 235.00лв.
Първи ден :
Отпътуване 6.00 часа от Руски паметник гр. София, 6.30 часа – от Автогара Перник по маршрут : Перник – Кюстендил – ГКПП Гюешево – Крива Паланка – Скопие – Охрид. Около 13.00 часа пристигане в Охрид и настаняване в хотел „Холидей –М” 3*, разположен на 3 км. от центъра на града в най-красивата част на тъй наречената Охридска Ривиера. Свободно време .
В 15,00 ч. отпътуване от хотела към центъра на града.Пешеходна обиколка с местен екскурзовод в град Охрид – обявен от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследство. Запознаване с неговите забележителности : Самуиловата крепост, църквите Св.София, Св.Климент и Св.Панталеймон, Св.Йоан Канео, Св.Богородица и редица други.Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Втори ден. Закуска. 9.00 часа – отпътуване за манастира „ Св. Наум” и запознаване с неговото възникване, история и архитектура с местен екскурзовод. От манастирския двор се отваря невероятна
панорамна гледка към цялото Охридско езеро.Възможност за обяд.След обяд посещение на Билянини извори – легендарно и изключително красиво място, свързано с романтични и митични предания. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря с жива музика. По желание посещение на Великденска литургия. Нощувка.
Трети ден. Закуска. Отпътуване до Тирана и Дуръс в Тирана / по желание срещу допълнително заплащане / . Там можете да посетите : площад “Скендербей; Операта; Джамията Етем бей; Националната библиотека; Часовниковата кула, символ на града; руините на Юстиниановата крепост; Международният културен център, бивш музей на Енвер Ходжа; Националният исторически музей. Вечерта прибиране в хотела. Вечеря с жива музика. Нощувка.
Четвърти ден. Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Скопие. Около обяд пристигане в Скопие – столицата на Македония. Панорамна обиколка на града с автобуса, пешеходна разходка с екскурзовод и запознаване със забележителностите на града : черквата „Св. Климент Охридски „ Скопското кале, православната църква „Св.Спас”, гроба на Гоце Делчев, разположен в двора на църквата, Старата чаршия, Каменния мост. Свободно време за обяд. След обяд отпътуване за България.
Цена : 235.00 лв.
Цената включва:
- транспорт с лицензиран автобус
- пешеходна обиколка на Охрид с местен екскурзовод
- екскурзия до манастира „Св.Наум” с местен екскурзовод
- 3 нощувки със закуски и вечери в хотел „ Холидей –М” 3*
- две от вечерите са със жива музика в ресторанта на хотела
- застраховка
- водач от „Бояна тур”
Цената не включва :
- Входните такси за посещаваните обекти – 10 лева.
- Разходи от личен характер
- Посещение на Тирана столицата на Албания при мин . 20 туриста – 20 евр.
- доплащане на застраховка от туристи над 65 г. – 5,00 лв.
- доплащане на застраховка от туристи над 70 г. – 10,00 лв.

Отстъпки:
- Дете от 2 г. до 12 г., настанено с двама възрастни в стая – 10 % отстъпка от пакетната цена .
Доплащания::
- Доплащане за единична стая 120 лв.
- Доплащане за стая изглед езеро – 6 евро.
Минимален брой участници за провеждане на екскурзията : 40
Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия /те родител / и – оригинал и копие,
Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма

Срок за уведомяване при недостиг на броя на туристите - 7 дни преди датата на отпътуване .
„ Бояна тур „ има сключени Договори с транспортни фирми : ЕТ „ Кирил Христов – ЕДИ „ – гр. Дупница
.„ Бояна тур „ има сключена застраховка „ Отговорност на туроператора „ с Виктория „ АД / Дженерали
Туриста има възможността за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.
Резервацията се счита за направена при внасяне на депозит от страна на потребителя 30 % от пакетната цена на екскурзията. Внесеното капаро маже да бъде направено директно в офиса на Бояна тур или в банковата сметка на фирмата.
Забележка : Туроператора има право да прави промяна по отношение на реда на изпълнение на програмата !

тел. за връзка :
076 602261
0896 884 925

Снимки

Вход с фейсбук профил: