iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Май 2009

След равен на Герена днес, Велков: Миньор заслужено ще играе в А група и догодина

Старши-треньорът на Миньор Антон Велков изрази задоволството си от спечелената точка на тима му като гост на Левски. Специалистът заяви, че е доволен от сезона на перничани и отборът е заслужил мястото си в елита.
 

ЙОГА -стартира курс за начинаещи - понеделник и че

ЙОГА -стартира курс за начинаещи - понеделник и четвъртък от 18:30 ч в центъра,кв.Монте Карло.Информация и записване на тел.0897253538

Търсят начини за спасяването на радомирската болница

Общинските съветници в град Радомир разгледаха финансовото състояние на местната болница. Здравното заведение е изпаднало в тежко състояние. Радомирския минипарламент реши на 10 юни да заседава извънредно само по този казус.

Възрастен мъж, изгонен от децата си, спи в градинка до училище

Бездомник спи под открито небе в градинката зад Природо-математическата гимназия в Перник. Ерменчо Герасимов Минков е без покрив над главата си повече от три месеца.
 

Нови спортни съоръжения получават децата от кв.Изток за своя празник

Децата от квартал Изток ще получат за първи юни изцяло рехабилитирани спортна и детска площадка. ОС на БФС пък организира по повод празника футболен турнир в новото съоръжение.
 
110 хиляди лева е инвестирало кметството в Изток, за да възстанови двете площадки, които до април месец са били в окаяно състояние.
 

С по 1% на ден към фалита

През есента на далечната 1998 г. едноличният търговец \"Венцислав Йорданов - Надежда\" е нает от \"Мини Перник\" да транспортира въглища и пръст, покриващата рудата (т.нар. откривка) от два рудника на държавната компания. Договорът по всичко личи е рутинен, а цената е фиксирана на 4,7 млн. лв. Нищо необичайно и смущаващо.

Планират цялостен ремонт на стадион Димитровец" в Ковачевци

Община Ковачевци предвижда цялостно обновяване на спортната база на стадион „Димитровец\". Това е съобщил зам. кметът Васил Станимиров пред кореспондент на радио \"Фокус\"-Пирин. Очаква се средствата за ремонта да дойдат по проект по програмата за развитие на селските райони, мярка 321, който общинската управа вече е внсела за разглеждане. Стойността на разработката е 5 800 000 лева.

Деца загиват във войната по пътищата

Деца загиват във войната по пътищата. Едно дете е убито и 19 са ранени в пътнотранспортни произшествия в област Перник през последната година. Общо 31 са катастрофите в района, в които е имало деца и юноши. Това съобщи на пресконференция полицейски инспектор в \"Пътна полиция\" в Перник Стефан Петров. За същия период на 2007-2008 г. пътните инциденти са 28.

50- годишен юбилей отбеляза пернишкият Профилакториум

Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация, която перничани знаят като Профилакториума, отбеляза своята 50-годишнина.

Деца със специални образователни потребности се учат на смятане по холанска метода

30 деца със специални образователни потребности в област Перник учат математика по специалната холандска методика \"Ремелка\". Целта е да се преодолее страхът на децата от неуспеха чрез практически занимания.

Черпят перничани с топло кафе през уикенда

Известната марка кафе Донкафе, която навлиза изключително активно на българския пазар черпи пернични този уикенд в магазин „Кауфланд\" с безплатните миксове: 3в1, Горещ шоколад, Капучино с ром и уникалното 4в1 с тонизиращата съставка гуарана.
 

Започва ремонт на пътя Перник -Големо Бучино

Следващата седмица ще започне ремонт на пътя Перник -Голямо Бучино, съобщиха от областна администрация в Перник. Това се налага заради предстоящ ремонт на пътя Драгичево - София и затварянето на едната лента. Така алтернативният път Перник-Голямо Бучино след ремонта ще може да поеме част от интензивния трафик през Владая. Ремонтът ще бъде изпълнен в най-кратък срок.

Читалище Елин Пелин" на 107 години

Своята 107-годишнина отпразнува най-старото читалище в Перник „Елин Пелин\". Празникът беше в градината пред читалището на ул. „Радомир\". Около паметника на Кракра пернишки звучаха песни, вихриха се танци, имаше поздравления.

Свободна интернет зона вече и в кв. Църква

Свободна интернет зона вече има и в квартал Църква. Районът в центъра около кметството и читалището е втората по големина WiFi зона в Перник и започва още при някогашния завод „Пектин\". Обхванати са повечето заведения и местата за отдих в центъра на квартала. Това съобщи Вихрен Матев, собственик на фирма „Ай-ти Мания\", която дарява безплатните придобивки на града.

Возим се в 30 годишни катафалки!

Голяма част от автобусите, в които перничани се возят, особено тези по линиите до околните села, са остарели, амортизирани и опасни за живота на пътниците. Въпреки това обаче, те извършват редовни превози, с благоволението на отговорните институции.

Как преминаха съборите по Спасовден в Пернишко - нови църкви и параклиси

Житeлите на квартал „Църква\" отбелязаха тържествено Спасовден. По традиция те се събраха на събор в околностите на населеното място.От няколко дни там вече има и параклис,където хората да се помолят и да запалят свещичка за здраве.

Повдигнато е обвинение срещу началника на група в сектор "Криминален" в Перник

Полицай от Перник е с повдигнато обвинение за изнудване, съобщиха от МВР. Престъпната дейност е разкрита след акция на Дирекция \"Вътрешна сигурност\" на МВР.
 

248 фермери от област Перник очакват национални доплащания

248 животновъди от област Перник очакват национални доплащания в земеделието. Те са подали необходимите заявления за отглеждани от тях животни, съобщиха от Регионалната ветеринарно-медицинска служба в Перник. Всички кандидати са получили и съответните документи. През 2009 г.

Пускат още три пернишки фирми на европейските пазари

Пускат още три пернишки фирми на европейските пазари
Още три пернишки фирми, произвеждащи суровини и храни от животински произход ще могат свободно да търгуват на европейските пазари.Те ще бъдат извадени от негативния списък (т.нар. решение № 716), съобщи директорът на Регионалната ветеринарно-медицинска служба в Перник д-р Татяна Вангелова.

Весела Лечева награди победителите от националната програма "Децата и футболът"

Председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева закри днес в Радомир детския футболен турнир за купата на Асоциацията на българските футболисти, който се проведе в рамките на националната програма \"Децата и футболът\". Турнирът бе организиран от Асоциацията на българските футболисти, Държавната агенция за младежта и спорта и Българския футболен съюз.

Проверяват машините за сладолед и гриловете в Пернишко

Започват засилени проверки на временните обекти за обществено хранене на открито в област Перник, съобщиха от Регионалната ветеринарно-медицинска служба (РВМС) в Перник.

Търся работа в италиански ресторант - мъж на 30 го

Търся работа в италиански ресторант - мъж на 30 години. Работил съм в Италия 6 години.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.