iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ноември 2009

"Ужас, като вашите псувни втори няма", чуди се треньор на перничани

"Играчите ми не са псувани така през целия си живот", вайка се треньорът на волейболния "Черно Море" след мача в Перник.
 

Миньор би "Баските" на волейбол

В последния мач от предпоследния кръг от есенния дял на Висшата лига на България мъжкият отбор на Миньор (Перник) победи у дома Черно море БАСК (Варна) с 3:1 (18:25, 25:13, 25:13, 25:19).
 

Пернишки ученици отиват на световно първенство по тенис на маса

Трима  ученици от Професионалната техническа гимназия "Юрий Гагарин" в Перник отиват на световно първенство по тенис на маса в Чехия за 2010 г..
 

Хванаха серийния крадец на уиски?

28-годишен жител на Перник е бил задържан от охраната на голям хипермаркет в града при опита му да открадне бутилка усиски.
 
На охранителя направило впечатление, че младият мъж крие нещо в дрехите си, оказало се, че това е шишето с марковата напитка.
 
Дали това е серийния крадец на ирландска ракия, остава само да гадаем.

ЛюбоФ грабна сърцата на перничани

На 24 ноември 2009 г. се състоя премиерата на театралния спектакъл "ЛюбоФ" по Мъри Шийзгал в салона на Общински младежки дом.
 
Постановката и сценография е на Христо Симеонов, участваха Васко Чушев, Лора Мутишева, Николай Илчев и др.
 
Премиерата премина при пълна зала и огромни аплодисменти от пернишките ценители на театралното изкуство.

Анти-СПИН шествие, рок концерт и кампании на открито организират утре пернишките младежи

Анти- Спин шествие по случай 1-ви декември организира Общинският младежки съвет в Перник.
 
То ще започне в 17,30 часа от черквата „Св.Иван Рилски" и ще продължи през площада до Младежкия дом. В него ще се включат ученици от всички пернишки училища.Шествието се организира за 3-та поредна година.
 

Съветници изпързаляха кмета и Перник за ледена пързалка

Общинските съветници в Перник изпързаляха кмета и града за монтирането на временна ледена пързалка. Внесеното на сесия днес предложение на кмета Росица Янакиева по темата предизвика небивали скоро на заседание на Общинския съвет дебати.
 

Частни дружества стават притежатели на Топлофикация-Перник

Фирмите „Бови тур" и „Стиим Трейдинг", основни кредитори на „Топлофикация Перник" стават  и нейни основни акционери. Държавното топлофикационно дружество дължи на двете фирми 99 650 000 лв. Според актуализирания оздравителен план техните вземания се преобразуват в капитал.  
 

Трева откриха в пернишко "Ауди"

На 27 ноември, около 12,30 ч. на ул. "Струма" в гр. Перник е спрян за проверка л.а. "Ауди А3".
 
В колата са били двама перничани - Е.В./25 г./ и 24-годишния А.В.
 
При извършената проверка на автомобила, между предните седалки са намерени и иззети 3 пакетчета със зелена листна маса.
 

Отлагат продажбата на селско школо

Селско школо се размина с приватизация за втори път. По предложение на кмета на пернишкото село Черна гора Даниела Боянова някогашното училище и прилежащият му терен няма да бъдат продавани. Съгласие за това дадоха съветниците в Перник на сесия вчера.

Бензиностанция е била ограбена на 28 ноември в Перник

Около 03,10 ч. на ул. "Струма" в гр. Перник, неизвестни лица са счупили стъкло на врата и са проникнали в пункта за продажба на горива, съобщиха от полицията за iPernik.
 
По данни на оператора Д.М./53 г./ е откраднат дневния оборот на бензиностанцията, възлизащ на около 1000 лв. Служителят е бил заплашен с пистолет.
 

30-годишен перничанин е задържан за разпространение на фалшиви банкноти с номинал 50 лв.

На 28 ноември, около 20,40 ч. е направен опит за прокарване в обръщение на банкнота от 50 лв. в кафе, на ул. "Карл Маркс" в пернишкия кв. "Изток", съобщиха от полицията за iPernik..
 

10 годишно момче се преби с кросов мотор

Момчето е карало машината под надзора на майка си в местността "Рестова глава", съобщиха от полицията за iPernik.
 
Попадайки в неравност, малолетния е загубил управлението и е паднал от мотора.
 
Веднага е закаран в МБАЛ "Р. Ангелова" Перник, където са констатирани охлузвания по лицето.
 

Липсата на средства затвори кабинета за изследване от СПИН в Перник

921 човека са се изследвали за болестта за деветте месеца на годината
 

В Перник обсъдиха емигрантските неволи

Имигрантите в България в момента са около 1% от населението или около 150 000 души, но тенденцията е до 2-3 години броят им да се удвои. Ето защо се налагат специални мерки по отношение на интегрирането им в обществото.
 

Общински съветници не искат да се разследва далавера за 1 милион

Общинският съвет в Перник отхвърли предложение за създаване на временна комисия, която да проучи обстоятелствата около станалата скандална сделка за продажбата на общински имот срещу магазин Билла. На  днешното заседание предложението беше внесено от Петьо Фетфов от името на групата десни съветници "Демократи за Перник".

Ловци отърваха земенско село от вълци

Ловци са отървали земенско село от вълци. Жител на Горна Глоговица потърсил авджиите след като хищници му изяли козата. Дружинката тръгнала по оставената в калта диря и така открили четири вълка, които били застреляни.
 

Фирма в ликвидация пречи на пенсионирането на работници

Обявена в ликвидация общинска фирма в Радомир пречи на пенсионирането на свои работници. 30 човека, работили във фирма "Радиус R " ЕООД не могат да подадат заявления за пенсия в НОИ, тъй като не са им издадени необходимите документи за трудов стаж, пише днес Градски вестник.
 

Опасност от зарази пълзи в незаконни магазинчета в Рудничар

Наш читател ни информира за незаконна търговия, която се вихри по улиците на кв. Рудничар.
 
В незаконни бараки, сред мизерия и мърсотия, ромите са вдигнали я хранителен магазин, я кръчма. "В 21 век цари анархия, без каквито и да е документи и разрешителни, се продават хранителни стоки със съмнително качество и при невъобразимо лоши условия", твърди нашия читател.

Правила за боклука иска прокуратурата

Окръжна прокуратура в Перник е предложила на Общинския съвет незабавно да разработи и приеме местна наредба за определяне условията и реда за изхвърлянето, събирането - включително и разделното, транспортирането, претоварването, оползотворяването и обезвреждането на битови, строителни и масово разпространени отпадъци на територията на община Перник.

Ученици пишат шестица на министъра за вечерния час

Ето това е министър, пишем му шестица. Така средношколци от Перник коментираха изявленията на просветния министър за вечерния час от миналия ден.
Заповедите трябва да се издават, когато могат да се изпълняват. Сега няма нагласа за въвеждане на вечерен час за учениците, заяви министър Сергей Игнатов в отговор на въпрос за това ограничение.

Нов хоспис прави благотворително парти за възрастни

Новият частен хоспис за хора от третата възраст „50 плюс" в пернишкия квартал Драгановец събра на благотворително парти пенсионери. Повод за почерпката е първата от четири недели преди Коледа, когато по западноевропейски маниер се пали свещ и се прави коледен венец, обясни собственичката на хосписа Теменужка Русимова.
 

Северен вятър ще прогони ноемврийското лято

Северен вятър ще прогони ноемврийското лято, прогнозират синоптици. Това ще стане обаче чак към средата на декември.
 

Идат сурвакари от Того и Китай

Групи от Того и Китай идват за 19-тия международен фестивал на маскарадните игри в Перник, съобщава пред Радио "Фокус"- Пирин шефът на културно-информационния център Кирил Манов.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.