iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Април 2010

Продавам апартамент 78 кв. на пазара до руското.

Продавам апартамент 78 кв. на пазара до руското.
на първия етаж. Цена 45 000 евро.

Женски футболен турнир организират за Деня на спорта

Община Перник, МФВС и БАСВ организират на 22.05.2010 година за 18 -ти пореден път в страната ни Международен ден на предизвикателството. Това е най голямата спортна проява за масов спорт, която се провежда под егидата на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/ от 1983 година в целия свят.
 

Млади еколози ще чистят и пазят река Струма

Ученици от 6-то СОУ „св. Кирил и Методий" внесоха подписка с 207 подписа на техни съученици и съграждани при кмета Росица Янакиева.
 
Младите еколози поискаха съдействие от кмета за почистването и опазването на река Струма.
 

Янакиева ще открие изложба в галерия "При кмета"

На 4 май 2010г. в галерия „При Кмета" в община Перник ще се открие изложба на рисунки от традиционния международен конкурс за детска рисунка, организиран от Обединената школа по изкуства към ОК „Дворец на културата" съвместно с ІХ ОУ „Темелко Ненков" посветена на месеца на българската просвета и култура.
 

Берое с резервите срещу Миньор

Очаквано старши треньорът на Берое Илиан Илиев ще даде почивка на 12 от титулярите си за домакинството срещу Миньор Перник в неделя от 18:00 часа на градския стадион в Стара Загора.
Берое играе финал за Купата на България идната сряда срещу Черноморец Поморие на стадиона в Ловеч от 18:00 часа.

Млади театрали пожънаха успех

Младежкото театрално студио към Общинския младежки дом Перник пожъна небивал успех на шестата си поред премиера. Младите театрали представиха пред пернишката публика пиесата по Стивън Кинг „Гняв".
 

Общинско състезание "Млад огнеборец" проведоха в Перник

Възпитаниците на 13-то основно училище "Св.Св. Кирил и Методий" ще представят Перник на областния кръг на състезанието "Млад огнеборец". На общинското състезание, проведено на 28.04.2010г. на стадион „Миньор" в Перник, възпитаниците на школото показаха най-добра подготовка и умения в пожароприложния спорт и заслужено грабнаха победата.

Задържани са шофьор с незаконна дървесина и крадец на перфоратор

При специализирана полицейска акция служители от районно управление на МВР в Радомир са задържали 50-годишен мъж, извършвал незаконен превоз на дървесина, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Перник.
Шофьорът е превзвал дърва за огрев с товарен автомобил ЗИЛ. Дървесината е от държавния горски фонд в село Ковачевци.

Чистят паметници за Деня на победата

Акции "Историята на чисто" подготвя Младежкото обединение на БСП в Перник, съобщи координаторът Венера Стоянова. Проявите са посветени на 65-та годишнина от Победата над фашизма и ще бъдат във всички общини на област Перник в периода от 3 до 5 май.
 
 

Нелета Вълова отличена като "Мениджър за социални услуги"

Нелета Вълова, директор на дирекция "Хуманитарни дейности" в Община Перник получи приз "Мениджър за социални услуги".Отличието й е за положени усилия за издигане на авторитета на хората, които работят в сферата на социалните услуги, за значително подобряване на грижата за гражданите в неравностойно положение и водене на активна социална политика.
 

Премиерът ще провери хода на възстановителните работи на манастира Св. Св. Козма и Дамян

Министър-председателят Бойко Борисов ще посети в неделя, 2 май, Църногорският манастир „Св. Св. Безсребърници и чудотворци Козма и Дамян" над брезнишкото село Гигинци, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
Премиерът Борисов ще се запознае с хода на възстановителните работи на обителта.
 

Партийно знаме на 80 години сплотява Демократическата партия в Перник

Партийно знаме реликва сплотява от 80 години Демократическата партия (ДП) в Перник. Флагът е връчен на Варадин Иванов от пернишкото село Богданов дол през 1932г. лично от председателя на партията Александър Малинов.
 

Публикуваха списъка на 16 000 студенти с европейски стипендии

Над 16 хил. студенти са получили европейска стипендия, съобщиха от министерството на образование. Парите се отпускат по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" за втора година, като сумата за този семестър е над 7.5 млн. лв.

Монаси се помириха със селяни по дело за клевета

Йеромонах Никанор, със светското име Христо Мишков, от братството на Църногорския манастир „Св. св. Козма и Дамян" и четирима възрастни мъже от брезнишките села Гигинци и Непразненци постигнаха споразумение по дело за клевета. Пред съдията бяха представени и подписани писмените спогодби, че посъдимите и тъжителят взаимно си прощават и делото бе прекратено.

Отчитат сериозно изоставане в потреблението на биогорива

Потреблението на биогорива в транспорта в България е все още незначително, въпреки въведеното от 1 януари 2008 г. законово задължение за смесване на течни с биогорива за сектора. В резултат на това се очаква заложената цел за 2009 г. от 3.5% дял на потреблението на биогорива в транспорта да не е постигната.
 

Искат държавна закрила за въгледобивните предприятия

52 % от електроенергията у нас се добива от въглища. Въглищният ресурс съществува от 150 години и все още има достатъчно залежи, затова въгледобивните предприятия трябва да бъдат поощрявани, заяви тези дни в Перник председателят на Федерацията на миньорите към КНСБ Пенчо Токмакчиев.
 

Отчитат намаляване на детската смъртност в региона на Перник

Намалява детската смъртност в Пернишки регион, отчитат от териториалното статистическо бюро в Перник. За 2009 г. тя е 9.3 на 1 000 срещу 9.0 промила за страната, като тенденцията е за непрекъснато занижение.
 
През миналата година в региона са починали 11 деца до една годинка. Броят им е равен с този за 2008 г.
 

Младите и възрастните са обществено активни в Перник

Средното поколение изкарва пари
Предимно младите хора и хората от по-възрастното поколение са най-активни в подкрепата си за свикването на национален референдум против членството на Турция в Европейския съюз. Жителите на Перник на средна възраст не се вълнуват толкова от обществено – политическите въпроси, вероятно защото вече не вярват в нищо и са съсредоточени само в изкарването на пари,

Перфектна организация в РИОКОЗ и болницата заради епидемията

Има готовност и за допълнителни дежурства

От ръководствата на РИОКОЗ Перник и МБАЛ "Рахила Ангелова" в областния град са категорични че е създадена перфектна организация за да може епидемията от морбили да не вземе по застрашителни размери в региона. Директорът на РИОКОЗ Перник д-р Валери Симеонов е осигурил два мобилни екипа, които непрекъснато са в движение и правят необ

апропо

ОСВЕН КОШАРЕВСКИ СВИДЕТЕЛИ В СКОРО ВРЕМЕ НАШИЯТ КРАЙ МОЖЕ ДА СЕ РАЗВИЕ И КАТО КРАЙ на свидетелите, заразени от амнезия. Вчера на делото на Ефремов един свидетел просто си изгуби акъла. От това, което е говорил преди време, не му е останало нищо в главата, все едно е бил друг човек. Само дето не си е извадил лична карта с нова снимка и ЕГН. С което делото лека – полека отива към девета глуха, както

Мислене с мускули

Преди няколко дена един твърде мускулест човек откри мача за световната титла по шахмат. Оня ден един също доста мускулест човек – Христо Стоичков, направи политико-икономически анализ на ситуацията в България и конкретно в Сливен.
Така е у нас. Където трябва акъл – идват мускулите. Както и обратното. Удивителна е способността на някои хора да не си знаят гьола. То вярно, атракция са, смеш

Натресоха Стефан Спасов на поредното дерби на кръга

Асен Николов от Пазарджик ще свири „Берое” – „Миньор”
Перничанинът Стефан Спасов ще ръководи поредния напечен мач от 28-ия кръг на „А” група. Пастата ще свири опашкарското дерби между „Локомотив”(Мездра) и Сливен, където борбата ще е на „кило кръв и метър кожа”, тъй като залогът е оставане в „А” група. Антон Генов бе назначен за главен рефер на дербито в челото на „А” футболната ни груп

Победа на пушачите- на първо четене

Засега се отлага тоталната забрана за пушенето
85 депутати подкрепиха завчера проекта за поправката в Закона за здравето, която отлага тоталната забрана за тютюнопушене на обществени места от 1 юни тази година. В дебата около тютюнопушенето изказванията бяха крайни както от страна на противниците, така и на привържениците на цигарите. Според д-р Тунчер Кърджалиев от ДПС, логиката за отлаг

Защитата на Росен Ефремов настоява за двама нови свидетели

Защитата на Росен Ефремов, обвинен в организиране и ръководене на престъпна група, поиска разпит на нови двама свидетели и делото днес беше отложено.
Адвокатът очаква те да докажат алибито на Росен Ефремов за две дати през 2007 година, когато според обвинението подсъдимият разпространявал наркотици.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.