iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ноември 2010

Шефът на МВР в Перник подал оставка

Новини за Перник от iPernik

Дикторът на Областната дирекция на МВР в Перник комисар Диян Нанов  подал оставка. Слухът за това тръгна днес из града, но не беше официално потвърден  от самия Нанов.

По неофициална информация от МВР, имало такава оставка, но все още не била стигнала до бюрото на министъра.

Виждахме се няколко пъти през последното денонощие, но не знам за такова нещо, каза  областният управител на Перник Иво Петров.

Такса "електромер" нямало да помпа сметките

Новини за Перник от iPernik

 


Такса „електромер" няма да се повиши сметката за ток и няма да се отрази на семейните бюджети. Да не се плащат хората! Това заяви днес шефът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев пред журналисти. Той бе категоричен, че сметките няма да скочат, особено на хората с по-малки жилища.

Испанският посланик ще чете лекция в Европейската политехника в Перник

Новини за Перник от iPernik

Испанският посланик ще гостува на студентите в Европейския политехнически университет, съобщиха от вуз-а. Негово Превъзходителство  г-н  Хорхе Фуентес Вилaйонга идва в Перник на 2 декември /четвъртък/. Извънредният и пълномощен посланик на Кралство Испания у нас ще изнесе лекция в рамките на програмата „Европейски ценности и култура”. Лекцията ще започне от 11.30 часа в зала 508.


 

Избираме 0 преди кода от домашния телефон

Новини за Перник от iPernik

От 1-ви януари ще избираме по нов начин номерата от домашния си телефон. Поетапно започва промяна за 50 населени места в област Перник. Абонатите на фиксираната услуга на VIVACOM вече ще избират от стационарните си телефони с 0 и кода на населеното си място, когато провеждат градски разговори.

Социалистите събират подписка срещу Изборния кодекс

Новини за Перник от iPernik

Социалистите са започнали да събират подписка срещу ограничаването на избора на кметове в малките населени места и в районите.  В 151 населени места в област Перник няма да се провеждат избори за кмет, ако се приеме гласуваното вече на първо четене предложение за Изборен кодекс. Изчислението е на народния представител от Коалиция за България Ангел Найденов.

Бандити смазаха с нож и боксове ватман, пречил им да паркират на спирка

Новини за Перник от iPernik

Бандити клаха и биха с боксове ватман на тролей, задето не могли да паркират колата си на спирката. Екшънът се разигра към 21 часа в понеделник в пернишкия квартал Тева. Шофьорът е приет в болница с прорезна рана в тила и с размазано лице. Заловен е един от нападателите.

Св. всехвален апостол Андрей Първозвани

Новини за Перник от iPernik

На 30 ноември светата православна Църква почита паметта на св. апостол Андрей Първозвани. Нарича се Първозвани, защото пръв от апостолите бил повикан да тръгне след Христа.

Още от ранните си  години той жадувал за божествената истина и когато Йоан Кръстител се явил от Юдея, станал един от неговите ученици. Андрей стоял на брега на река Йордан, когато Йоан Предтеча, посочвайки на народа минаващия Иисус, казал "Ето агнецът Божий!".

Подготвят нова изложба в музея в Трън

Новини за Перник от iPernik

Интервю на директора  на историческия музей в Трън Кирил Марков за радио "Фокус" Пирин: 

- Г-н Марков, какво може да се види и какво предстои да бъде изложено към днешна дата  в музея в Трън? 

Изнасилен от вуйчо си намира себе си

Новини за Перник от iPernik

Младеж, изнасилен на  12-годишна възраст от своя вуйчо е успял да намери себе си и да се самовъзстанови. За това са помогнали семейството му и всички негови близки, които подкрепили момчето и му помогнали да се справи с психическата травма от случилото се. Вуйчото бил прогонен от фамилията, а момчето, което вече е порастнало се развива нормално. Според специалистите от особена полза за детето е било това, че то веднага е споделило проблема си с майката и намерило подкрепа от нея.  

ВЧЕРАШНИЯТ УЧЕНИЧЕСКИ ПРОТЕСТ В ПЕРНИК НАИСТИНА БЕШЕ ИСТОРИЧЕСКИ

ВЧЕРАШНИЯТ УЧЕНИЧЕСКИ ПРОТЕСТ В ПЕРНИК НАИСТИНА БЕШЕ ИСТОРИЧЕСКИ, колкото и на моменти да беше идиотски. Впрочем, идиотията също е проява на историческа памет, но това е друга тема. Опитът на властта в лицето на областния управител Иво Петров да си поговори с народа в лицето на нервозните тийнейджъри, завърши с мили битови картинки. Без да познават кой стои насреща им, дечурлигата взеха да си прав

Глас от бъдещето

Вчера Перник видя своето светло бъдеще очи в очи. Прехвалената прогресивна младеж, за която България е тясна да си развие способностите, та бяга на Запад, вчера показа истинския си лик. Протестите за по-дълга коледна ваканция, колкото и да са проява на лична гражданска позиция, си бяха една манифестация на арогантността и простотията. Пернишката младеж, или поне част от нея, показа, че живее в общ

Баскетболистките на Миньор с шеста поредна победа

Ралица Василева вкара 32 точки на столичанки
Пернишкият „Миньор” може и да има финансови проблеми, но на терена те не личат и в неделната вечер продължи победната си серия в женската „А” група с усдпех срещу БК „София”. Така перничанки убедително водят в класирането с шест победи от шест мача. Отборите бяха много равностойни през първите три части на мача и след тях резултатът беше равен.

Сергей Станишев в Рударци: Няма да коментирам проекта АБВ

“Няма да коментирам проекта “АБВ”, докато не се случи. Ако той бъде форум за дискусии и за формиране на политически алтернативи, ние ще намерим формата на партньорство”. Това заяви председателят на БСП, Сергей Станишев, при посещението си в Рударци. Той дойде в курортното селище, за да присъства на организираният от младите социалисти семинар за обучение.
Запитан за коментар относно ситуа

Укрепват свлачище в Трънско

Укрепването на свлачището в участък на пътя между град Трън и село Трънска Банкя ще започне едва след Нова година. Това съобщи кметът на общината Станислав Николов.
Да се работи през зимата ще се наложи заради бавните процедури. Конкурсът за възлагане на обществена поръчка е обявен и скоро ще има яснота за фирмата изпълнител. Ако няма съдебни обжалвания, ще може да се пристъпи директно към

Ученици хвърляха бомбичики, яйца и портокали

“Как ще сме на 3-ти януари на училище, като няма да сме изтрезнели от Нова година”, „Няма да позволим да ни отнемат ваканцията, ще бъдем на училище на 10-ти януари, а не на 3-ти”-това заявиха протестиращите вчера ученици пред сградата на областната и общинска управа в Перник.
Ученическият протест бе организиран чрез социалната мрежа facebook. В него се включиха над 500 ученици, които прот

Циганска любов виновна за прахта в Перник

Новини за Перник от iPernik


"Циганска любов" е виновна за наднормения прах в Перник. Печките на кюмюр и дърва нареждат града ни в челото на най-замърсените в страната.


Общината, заедно с още 30 големи града у нас, спешно ще трябва да пишат планове за справяне с проблема. Ще са нужни пари за набелязване на мерките и определяне делът на всеки източник на замърсяване, каза екоминистърката Нона Караджова.

Ученици бесняха за ваканция, прибраха трима в полицията

Новини за Перник от iPernik

Бесни тийнейджъри мятаха яйца и камъни за по-дълга ваканция в Перник. Орда от над 500 ученици бомбандираха областната управа, показвайки среден пръст на управниците. Освен яйца, те омазаха сградата и улиците с портокали, мятаха камъни и пиратки. „Няма да дойдем в клас на 3 януари, не можем да изтрезнеем от новогодишния купон”, роптаеха наежени осмокласници.

Протест против съкращаването на коледната ваканция в Перник - снимки

Новини за Перник от iPernik

Самоорганизирани през Фейсбук и в Перник ученици протестираха за по-дълга ваканция. Те се събраха пред сградата на общинската и областната администрация, без предводител и без добра организация. Не липсваха и прояви на не не особено добро поведение. Повечето от децата не скриха, че не са отишли на училище, за да протестират.

Снимки

Почина актьорът Андрей Баташов

Новини за Перник от iPernik

Актьорът Андрей Баташов е починал тази сутрин в 9.45 часа, съобщиха за Агенция „Фокус” от Военномедицинска академия (ВМА). Причина за смъртта е полиорганна недостатъчност.


Андрей Баташов е роден на 10 септември 1965 година във Волгоград, Русия.

Очакват Бойко Борисов за студентския празник на Драгичево

Новини за Перник от iPernik

За откриването на пътния възел край Драгичево на 8 декември се очаква да дойде премиерът Бойко Борисов, съобщава „Труд”.

 Презвитерата Невена, която покани премиера на мекици, тренира баница за празника. 

Пътен възел "Даскалово" при Драгичево, който е връзката между строящите се магистрали "Люлин" и "Струма",  ще бъде отворен на 8 –ми декември,  съобщиха  тези дни от агенция "Пътна инфраструктура".

Перник кове кадри за Позитано 20

Новини за Перник от iPernik

С ценни кадри от Перник се е обогатил партийния апарат на БСП на „Позитано” 20.

 Крак повлече обищнската съветничка от БСП Галина Асенова. След като напусна областната администрация в Перник по взаимно съгласие с областния управител, тя стана част от назначените на щат ръководни кадри в Младежкото обединение в БСП на „Позитано”.

Изложба и вечер са посветени на 100-годишнината на Бащата на Сурвакарския фестивал

Новини за Перник от iPernik

Творческа вечер и фото изложба, посветени на бащата на Сурвакарския фестивал в Перник Йордан Николов организират организират Общена Перник, Културно-информационния център, Регионалния исторически музей и Териториален архив-Перник. Събитието е насрочено за 30 ноември 2010г. (вторник) от 16.30 часа в музея.

„БАЩАТА” НА ФЕСТИВАЛА

 

Снимки

Отчуждават 30 дка общински имоти в Радомирско за магистрала "Струма"

Новини за Перник от iPernik

Решение за отчуждаване на 39 общински имота с площ 28,58 дка в Радомирско е взел Общинския съвет в Радомир. Терените са нужни за изграждането на автомагистрала „Струма” в частта й от Долна Диканя към Дупница.  Имотите са  в землищата на селата Долна Диканя – 28 с обща площ 26,598 дка,  и в Дрен – 11 с обща площ 1,982 дка.

За отчуждените земи Община Радомир ще бъде обезщетена по надлежния законов ред.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.