iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Декември 2010

Перничанин лице на годината на БТВ

Новини за Перник от iPernik

През годината ученикът от Националната природоматематическа гимназия Радко Котев (от Драгичвооткри решение на най-великия геометричен проблем на всички времена. В класацията на bTV за лице на годината,зрителите го поставиха на първо място.

Шофьори внимавайте! КАТ мести камерите на пътя

Новини за Перник от iPernik

Полицията започва да мести камерите по пътищата, за да може да бъде осъществяван по ефективен контрол върху водачите, които карат с превишена скорост. 

Новогодишната вечер къде? (коментирай с име и телефон и ще подарим вечеря за двама в Амарант на един от гласувалите!)

удома
48% (12 гласа)
на гости
28% (7 гласа)
на заведение
12% (3 гласа)
на хотел
0% (0 гласа)
на площада при хората
8% (2 гласа)
не казвам!
4% (1 глас)
Общо гласове: 25

Сурвакаха Перник с нов квартал "София"

Новини за Перник от iPernik

София най-после стана квартал на Перник. Поне виртуално. Със скандалното разширение на миньорския град бе сурвакана кметицата Росица Янакиева в столично ТВ студио. Тя получи подарък виртуална карта, на която столичани вече са с пернишки адреси. Желязната дама си тръгна от студиото с истинска карта на България с пожеланието скоро в очертанията на града й да попадне и НДК.

Дискотека на площада за ЧНГ

Новини за Перник от iPernik

Диско и рок ще съберат перничани на купон на открито за ЧНГ. За поредна година площад „Кракра” ще чака гости за посрещането на Новата година.


Пернишки състави ще подгравят купонджиите в полунощ. Първата наздравица ще вдигне кметът Росица Янакиева, която също ще излезе сред хората. Купонджиите ще трябва да си носят вино и чаши от дома или да си купят от капанчетата на площада. След задължителното хоро, започва дискотека, която ще продължи  до зори.  DJ-те са подготвили стари и нови хитове, рок парчета и чалга за вдигане на адреналина.

Подсъдимият за убийството Соло Илиян Тодоров остава в ареста за Нова година

Новини за Перник от iPernik

Прокуратурата протестира пускането под домашен арест на обвинения за убийството пред столичната дискотека „Соло” перничанин Илиян Тодоров.

Подсъдимият Тодоров остава зад решетките, докато протестът на прокуратурата бъде разгледан от състав на Софийския апелативен съд в първата седмица на януари, съобщава „Труд”.

“Внесла съм протест срещу решението на градския съд. Според лекарите, изготвили експертизата му, неговото състояние позволява да се лекува и в затвора”, заяви вчера пред изданието  прокурор Любка Кръстева.

Подсъдимият Илиян Тодоров с награда за добро поведение и взети изпити в НБУ

Новини за Перник от iPernik

Подсъдимият за убийството пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров получавал награда за добро поведение в ареста и продължил дистанционно обучението си в Нов български университет.

Тодоров бе пуснат от Софийския градски съд под домашен арест във вторник. Мярката не е  окончателна и може да бъде протестирана в седемдневен срок пред апелативния съд.

Магистратите прецениха, че 24-годишният студент няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Мобилен оператор загрижен за келепира по Нова година

Новини за Перник от iPernik

Не изпращайте едно и също кратко съобщение по няколко пъти на един и същи човек, съветва операторът “Мобилтел”. От вчера обяснява на абонатите си как да избегнат затруднения в комуникациите около Нова година.

Потвържденията за доставен SMS не са приоритетни за системата, затова при върхово натоварване те могат да се забавят, предупреждават от  “Мобилтел” и обясняват, че щом на екрана се изпише „съобщението е изпратено”, значи SMS-ът пътува.

Ръководството на В и К започна преговори със синдикатите

Ръководството на „В и К” стартира в навечерието на Нова година преговорите със синдикатите в дружеството по изработването на новия Колективен трудов договор, тъй като сега действащия изтича в края на 2010 година. Това информира за „Съперник” управителят на водоснабдителното предприятие инж. Искра Златанова. Тя поясни, че освен двата най-големи национално представени синдикати- КНСБ и КТ”Подкрепа”,

68 пътни машини ще дежурят по празниците в региона

68 машини имат пълната готовност по празниците да се включат в снегопочистването на републиканската пътна мрежа в региона, за да се гарантира нормална проходимост на пътните превозни средства при зимни условия. Това заяви за „Съперник” директорът на Областно пътно управление- Перник инж. Румен Сачански. Той увери, че са осигурени достатъчно луга, сол и инертни материали. „В областта е въведено от

ПЕРНИШКАТА КМЕТИЦА ВЧЕРА СЕ ПОХВАЛИ С ЕДНА СКРИТА МЕЧТА

ПЕРНИШКАТА КМЕТИЦА ВЧЕРА СЕ ПОХВАЛИ С ЕДНА СКРИТА МЕЧТА за всеки родолюбив перничанин, а именно – София да стане квартал на Перник. С подобна идея тя била зарадвана предколедно, гостувайки в една столична телевизия, където, за да й се натегнат, домакините й представили виртуална карта, на която Перник е столица, а София – нейно предградие. В интерес на истината, донякъде грешката е вярна. Селяндур

Довиждане на годината

Избутахме една година поради липса на друга алтернатива. И като никога честитките и пожеланията са си чисто отбиване на номер. Радваме се на нещо, за което сме сигурни, че няма да е по-добро от старото, даже напротив. За какво ни е Новата година? Само заради новите неудобства ли? Та ако зависеше от всеки нормален българин, по-добре старата да си остане, понеже с нея си свикнахме, а сега ще трябва

През 2011-та желая на перничани здраве, късмет, по-добри доходи!

Кметът на Перник Янакиева почерпи журналисти и бивши служители
Кметът на Перник Росица Янакиева почерпи вчера с чаша вино журналисти и пенсионирани вече служители на общината.
Тя пожела здраве и късмет на всички перничани през Новата 2011-та година.
„Градът е като едно домакинство. Винаги изникват проблеми. Тази година беше много тежка от финансова гледна точка. Затова се нало

Отсрочка до март за домоуправителите, после служебни събрания

Новини за Перник от iPernik

Нова отсрочка за регистриране на управителните съвети на входовете даде парламентът.


До март имаме време да си изберем домоуправител и да го регистрираме в съда. Статистиката сочи, че въпреки неколкократните отлагания, повече от половината блокове все още са без управителни съвети.

Строежът на "Люлин" наводни къщи в Даскалово

Новини за Перник от iPernik

Строежът на автомагистрала „Люлин” превърна в езера къщи в пернишкия квартал „Даскалово”. Мазетата на три от жилищата са пълни с вода вече втора седмица. При последния порой местената няколко пъти от строителите река Рударска заля махалата под естакадата на аутобана. Домовете няма да могат да се подсушат чак до пролетта, категорични са специалистите.

Рокли на лизинг за новогодишния купон

Новини за Перник от iPernik

Купонджии се накиприха с костюми на лизинг за новогодишната нощ. Услугата въведоха търговци от Перник, вдигнали ръце от слабия оборот. Бутиците от този декември раздават тоалети само срещу десетарка. Остатъка от сумата се плаща до месец. Купувачът сам определя на колко вноски и по колко да се издължава.

Глобяват фирма за снежните улици

Новини за Перник от iPernik

Фирмата, която трябва да поддържа улиците в Перник, ще бъде глобена, обяви кметът Росица Янакиева.


Санкцията ще бъде удържана от превода за дейността на „Стойинженеринг” за месец декември. Наказанието е заради заснежените и заледени шосета в града.


Фирмата има 8-годишен договор за сметосъбиране и извозване. Клауза в документа обаче я прави отговорник за зимното поддържане на градските улици. Договорът е в сла от 2006 г. Улиците останаха непочистени, затова ще има глоба. Ние почти всеки месец ги глобяваме за други нарушения, призна градоначалникът Янакиева.

Ирена Соколова честити на наградените

See video

Поздравления от Народния представител Ирена Соколова за номинираните спортисти.

СДС-Перник кани на коледно-новогодишен коктейл

Новини за Перник от iPernik

Общинската структура на СДС в Перник организира за всички свои симпатизанти и приятели коледно-новогодишен коктейл, съобщиха  от ръководството на организацията.

Партито е днес - 29 декември 2010 г., в малкия салон на Двореца на културата в гр. Перник.

Членовете на партията са поканени  в 18:15 ч., а коктейлът за по-широката аудитория ще бъде от 19:00 ч.

С избирането на новия председател  на Общинския съвет на СДС Десислав Аспарухов местната организация проявява все по-голяма активност.

Честит юбилей на Иван Ерулски!

Новини за Перник от iPernik

На 25 декември – датата, на която сега честваме Рождеството Христово, преди 60 години се е родил Иван Ерулски – писател, журналист, познавач на пернишкия и трънския край, увлекателен събеседник, приятел, учител, чешит.

Колко лета има зад гърба си добре познатия  на перничани   Иван Гюров – Ерулски едва ли е толкова важно, защото той е оставил през тях значима следа за вечността. И с книгите, които е написал. И с приятелствата, които е създал. И с всичко, което е направил и прави.

Снимки

Нов софтуер улеснява наследниците в Перник

Новини за Перник от iPernik

Нов програмен продукт ЕЛАРДО улеснява работата на на служителите в териториалното звено ГРАО в Перник вече. Внедрен е от началото на месец септември и е много полезен при издаването на удостоверения за наследници. Нововъведението улеснява търсенето на информация и гарантира качеството на предлаганите услуги.

С новата системата е направено електронно архивиране на документи и цифровизация на семейните регистри.

Снимки

Отец Боян Саръев: Развратителите на българския народ са множество

Новини за Перник от iPernik

- Отец Саръев, каква беше за вас и за вашите миряни изтичащата 2010 година?

Лекоатлетката Милка Михайлова стана спортист на годината в Перник

Новини за Перник от iPernik

Лекоатлетката Милка Михайлова бе избрана за „Спортист на годината” на Перник след анкета сред местните спортни журналисти.

Тази година Михайлова е шампион на страната по маратон в Каварна, шампион на България по планинско бягане, седма на европейското първенство и 33-та в света по планинско бягане и спечели маратона за Наградата на София. Тя получава тази награда за трети път.

Втора е миналогодишната победителка, състезателката по самбо и джудо Александра Накова.

Снимки

Почерпен помете патрулка в Радомир

Новини за Перник от iPernik

Обилно почерпен  шофьор удари полицейски кола  в Радомир.

Инцидентът е станал на 27-ми декември вечерта. на ул. „ Дупнишка”.

41- годишен радомирец с инициали Б.П. се движел с Форда си с несъобразена скорост и нацелил спрелия полицейски Опел Астра.

При инцидента пострадали няма., смачкани са ламарините на колиште.   

След проверка е установено, че виновникът  за катастрофата е карал с 1.81 промила алкохол. Служителят на полицията  е с отрицателна проба.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.