iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ноември 2011

Бирниците пускат в електронен магазин евтини вили на морето

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Който все още стиска пари в брой, сега е момента да ги похарчми. Бирниците вадят на тезгяха конфискувани имоти на морето и в курортите на доста по-ниски от пазарните цени.

Драма: Хващаме рейс от София от трети опит, КАТ скубе с 20-арки препълнените возила

Автогарата в Овча купел, където перничани висят в часове всеки ден

Истинска драма настана за пътуващите всеки ден до София перничани. След като стачката в железниците спря през деня влаковете, армия от стотици пътници атакуваха автобусите. „Ивкони“ и „Пътнически превози“
обаче се оказаха безпомощни в предизвикателството да извозят толкова много народ. Рейсовете пропускат курсове, пълзят с 30 км/ч по 30-километравата отсечка до столицата и обратно. На автогарата в Овча купел пък качването в автобус става чак от трети опит, защото дори местата за правостоящи не стигат да

Столичанин крие части от крадени коли в бунар в Радомирско

Бунарът в Радибош, пълен с части от крадени коли

Столичанин превърна бунара в Радомирско в скривалище за части от крадени от София коли.

Снимки

Концерт на "Перун" в ROCK'N'ROLL CAFE

Рок група Перун

Този петък в Рок'Н Рол кафе в Перник рок група Перун ще има концерт. Групата е обещала да да пусне нови парчета и да се грижи за доброто настроение на гостите на Rock'N'Roll Cafe Перник.
Купонът ще започне от 20:30 - повече инфо и въпроси: http://www.facebook.com/events/229169213820094/
Кв. "Изток" до блок 36 на "Ю. Гагарин" - зад супермаркет СВА

Конфликт в Радомирския Общински съвет

Конфликт в Радомирско

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА БСП, БЗНС, КП СЪПРОТИВА И РЗС В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ – РАДОМИР

На 7 ноември 2011 г. се състоя първото заседание на новоизбрания Общински съвет, съгласно чл. 23, ал.1, ал.2 и ал.3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, на което след полагане на клетва, се проведе избор на председател на съвета.

Къде в Пернишко ще спира токът до 2 декември

Перник снимка: за хората и събитията - къде ще спира токът

За периода 30.11-02.12.2011 г. ЧЕЗ Разпределение България уведомява своите клиенти за предстоящи прекъсвания на електрозахранването и/или възможни смущения, поради: изнасяне (рециклиране) на eл. табла на граница на собственост; ремонт на съоръжения по мрежи СрН и НН; присъединяване на нови абонати; оперативни превключвания; реконструкции на електропроводи /подмяна на проводници, изправяне на нови стълбове/; кастрене; профилактика на трафопостове.

Община Перник:

Перничани не плащат за боклука като за парно

Перник снимка: за хората и събитията -Дирекция "Местни данъци и такси"

Перничани са натрупали задължения към общината, подобно на с години неплащаните сметки за парно.

Граждани дължат за такса смет и местни данъци по 2000 лева. Дълговете са натрупани от неплащани с години данъчни задължения, съобщи кметът Росица Янакиева.

Над 3 милиона  лв. дължат за местни данъци и такси  юридически лица, между които има големи данъкоплатци, но и по-малки фирми.

Изготвен е списък, в който фигурират 61 фирми и Общината ги призовава по официален път за издължаване.

Перничанин избягал от бразилския затвор, където е Боевски

Перник снимка: за хората и събитията -  Марио Кроненберг

Бразилската драма на един българин, обвинен в трафик на наркотици, разтърси страната.

Държавата под блокада - сериозната група от Перник за митинга в София

Перник снимка: за хората и събитията - митинг-протест

Протести и митинги на синдикатите и зърнопроизводителите ще блокират пътища из цяла България в сряда. Към трудното предвижване с автомобил ще се прибави и спирането на влаковете, което ще е част от поредния ден на стачката на железничарите.

Почитаме св. апостол Андрей Първозвани

Перник снимка: за хората и събитията - св. апостол Андрей Първозвани

На 30 ноември снетата православната Църква почита светия всехвален апостол Андрей Първозвани. Нарича се Първозвани, понеже пръв от апостолите бил повикан да тръгне след Христа.

От ранни години той жадувал за божествената истина и когато Йоан Кръстител се явил от Юдея, той станал един от неговите ученици. Андрей стоял на брега на река Йордан, когато Йоан Предтеча, посочвайки на народа минаващия Иисус, казал "Ето агнецът Божий!".

Косата като от коприна с протеини

Перник снимка: за хората и събитията - коса като коприна

Определението коса като коприна е красноречиво и познато на всеки. Ако желаем косите ни да са здрави, лъскави и въздействащи, можем да направим много неща. За копринения блясък на косите, обаче, от най-голямо значение е дали приемаме достатъчно протеини. Тъй като основният състав на косата е протеини, консумирането на храни, богати на такива съставки, е най-бързият начин да стимулираме нейния растеж, да запазим обема и структурата й.

Постите - най-старото и сигурно средство за здраве

Перник снимка: за хората и събитията - пости

Знаете ли, че хората, придържащи се ревностно към християнските пости, реално се въздържат от блажна храна повече от половината година? В православния църковен календар постните дни са двеста на брой, когато към 4-те многодневни поста - Рождественския (Коледен), Великия, Петровия и Богородичния пост, пригодени към четирите годишни времена, се прибавят и еднодневните.

Въздържанието от блажна храна и лоши мисли за известен период от време всъщност е най-добрият начин, практикуван от векове, за възобновяване на тялото и съхранение на душата.

Миньор се готви за офанзива

Перник снимка: за хората и събитията - Стойчо Стоев

Старши треньорът на Миньор Перник Стойчо Стоев призна, че отборът му се нуждае от подсилване в атака, за да може да изглежда по-добре през пролетта. Той сподели, че именно заради пропуснатите възможности, Миньор не се намира на по-предно място в първенството, тъй като според Стоев, са били изпуснати пет-шест точки дотук.

Перник подписа договор с МОСВ за депо за отпадъци

Перник снимка: за хората и събитията - Депо за отпадъци

Кметът на Перник Росица Янакиева и министърът на околната среда и водите Нона Караджова подписаха  договор за изграждане на регионална система за управление на отпадъците в област Перник със средства от Оперативна програма „Околна среда” в понеделник.

С 21 млн. лв. община Перник ще осигури модерното управление на битовите отпадъци от общините Перник, Земен, Трън, Ковачевци, Брезник и Радомир.

КОЛEДНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА

Коледно състезание по математика в Перник

ОТНОВО В ПЕРНИК !

Съюзът на математиците в България и ГПЧЕ ’’Симеон Радев’’

ОРГАНИЗИРАТ

на 10.12.2011г.(събота) от 10 часа в сградата на училището

КОЛEДНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА

за ученици от 1 до 12 клас. Състезанието е индивидуално и е във формата на изпита за външно оценяване и ДЗИ.

Новини от полицията в Перник

Перник снимка: за хората и събитията - ОДМВР-Перник

54-годишен перничанин е задържан за кражба от магазин.
    
Вчера, около 10,20 ч. във Второ РУ «Полиция» - Перник бил подаден сигнал от служители на голям магазин, находящ се на ул. «Ю. Гагарин», че от обекта е открадната една бутилка водка. Органите на реда много бързо установили извършителя – 54-годишния Р.А. от областния град. Стоката е върната на магазина и работа по случая продължава.

47-годишен перничанин е шофирал автомобила си след употреба на алкохол.
    

"Стани милионер" и GSM-операторите на съд заради измама и тормоз

Перник снимка: за хората и събитията -"Стани милионер"

Комисията за защита на потребителите (КЗП) завежда колективни искове срещу трите мобилни оператора заради изпращане на съобщения при играта "Стани милионер", които заблуждават участниците в нея, съобщиха от комисията.

Крадци удариха тузарите в "Делта хил", обраха и депутат

Владислав Димитров

Крадци взеха на мушка Ориндж каунти край Перник. Банда разбива подред луксозните фамилни къщи в тузарското селище „Делта хил“ в село Кладница, съобщиха от полицията. Обирджиите ударили и дома на депутат от ГЕРБ. Откраднати 200 лева заявил в полицията народният представител от Перник Владислав Димитров, който е и акционер във фирма „Колхида метал“. По негови данни нищо друго не е изнесено от къщата.

16 пожара за едно денонощие

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Пожари като през лятото никнат в региона. На 16 произшествия са реагирали огнеборците само за едно денонощие.В четири от случаите са гасени пожари с материални загуби, а в останалите сухи треви и
отпадъци.

Въпроси относно затруднено пътуване по линия Перник София

Шарен автобус София Перник и обратно?

Уважаеми Г-н/Г-жо, 

Във връзка със затрудненото пътуване по маршрут Перник- София и София - Перник / стачката на БДЖ/ отправяме към Вас следните въпроси:

  1. Увеличаване броя на автобусите по тази линия.
  2. Пускане на автобуси по магистрала "Люлин"

Поздрави! 

Писмо на читател на iPernik

Въпроси относно затруднено пътуване по линия Перник София

Шарен автобус София Перник и обратно?

Уважаеми Г-н/Г-жо, 

Във връзка със затрудненото пътуване по маршрут Перник- София и София - Перник / стачката на БДЖ/ отправяме към Вас следните въпроси:

  1. Увеличаване броя на автобусите по тази линия.
  2. Пускане на автобуси по магистрала "Люлин"

Поздрави! 

Писмо на читател на iPernik

Фенове на Миньор Перник

See video

Кюстендил, където миньор играеше дълго време своите футболни срещи.

Най-младите майстори на танца от Драгичево се представят в столицата

Фолклорен ансамбъл при Читалище Пробуда 1922 Драгичево

Малките танцьори от Детско-Юношеския Танцов Фолклорен Ансамбъл при Народно читалище  „Пробуда 1922” в село Драгичево ще бъдат специални гости на тържество по случай патронния празник на столичното училище  „Елин Пелин“ , собщават от състава.

Младите  таланти, които спират дъха на публиката в България и по света с атрактивните си изпълнения, ще представят впечатляващата си програма на сцената на читалище „Освобождение“ в столицата на 30 ноември, сряда , от 12 часа.

Сменят раздрънканите тролеи с електробуси

Перник снимка: за хората и събитията - изгорял тролей

Електробуси ще тръгнат по улиците на  Перник и така ще се сложи край на раздрънканите гролеи и старите автобуси, съобщиха от общината. вече е разработен идеен проект по европрограмата "Лайф плюс" за 2,4 млн. лв. Предвидено е и електронно набюдение на трафика.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.