iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Април 2012

На цирк в Перник - Цирк Колозеум се завърна

Цирк КОЛОЗЕУМ в се завърна в Перник

Цирк Колозеум се завърна в град Перник! От 02 до 06 май може да посетите представленията. Сряда, четвъртък и петък от 18 часа, събота от 16 и 18 часа а в неделя от 16 часа.

*

Циркът е построен в центъра зад Минната дирекция!

*

Съобщение за данък от преди 2000 година

Уведомително писмо от Местни данъци и такси

Обръщам се към Вас да Ви информирам, че получих бележка за дължим данак мпс от преди 2000г!? Регистрацията на този автомобил е сменена на софийска през 2000г. Плащани данаци за него до 2003г, когато е продаден. Подадени документи в даначното по местоживеене, че мпс-то е продадено. От там не могли да ми издадат дубликат на бележката, че съм плати

Сайт в които ще видите всякаква публикация свързана с известни мореплаватели

Вие се интересувате от Великите мореплаватели и всичко любопитно свързано с тях. В нашия уебсайт ще видите всякаква публикация свързана с тези прочути мореплаватели. Тук ще прекарате вълнуващи мигове с миналото на тези Звездни мореплаватели и техния бит.

Фото хуморески от нета

Перник Ядосан перничанин

Няколко смешни снимки кодоши събрахме от интернет пространството. На някои от снимките сме цитирали и източника, за да можете да откриете още подобни.

Междувременно някъде в Перник…

Снимки

Салса ла Тормента - промоционално видео

See video

Това е нашата танцова салса школа в България, Перник и видео клип за първия ни рожден ден.

This is our salsa dance school in Bulgaria, Pernik and a video for our first anniversary.

Десет корпорации контролират всичко

Връзките между големите корпорации

Една графика в сайта Reddit.com илюстрира как всъщност 10 големи корпорации контролират всичко, което купуваме, цитирани от http://profit.bg . Повечето неща, които потребяване на ден, като храна, напитки, тоалетни принадлежности, козметика, домакински стоки водят до една от тези 10 гигантски корпорации. Например Unilever произвежда всичко, от сапуни Dove, до шоколадчета Klondike.

Mарио Динолов от Перник спечели първия кръг от световните серии по картинг

Перник Картинг

23-ма състезатели от цялата страна участваха в първия от деветте кръга, разделени в три серии. Първите двама във всяка от тях, както и най-добрите две времена от третите оформиха финалната.

Местен BTV Репортер разобличава събирането на боклука в Рударци

Контейнер с боклуци около него в частен парцел

Контейнер за боклук на кръстовището на улиците Иван Рилски и Стримон попаднаха в обектива на местен репортер на BTV. "BTV Аз, Репортерът" е инициатива на едноименната телевизия за гражданска журналистика.

Разследване на ТВ+ за концесиите за злато в землищата на диканите

Диканите ще стават златна мина

Как държавата отдаде половин югозападна България на концесия за злато - за 35 години срещу 30 хиляди лева на година. Благодаря на TV+ че не остана безразлична и единствена от всички "национални" телевизии, проведе свое разследване.

"НА ПОЖАР" - РАЗСЛЕДВАНЕ НА TV+

See video

Как държавата отдаде половин югозападна България на концесия за злато - за 35 години срещу 30 хиляди лева на година. Благодаря на TV+ че не остана безразлична и единствена от всички "национални" телевизии, проведе свое разследване. Ще се радвам ако споделиш това видео с твоите приятели.

Зодия Жеуезен

See video

Най-новия пернишки химн

Миньор Черноморец реми

Равенство Миньор Черноморец

Бургазлии гостуваха на „чуковете“ в първи мач от 26 кръг на „А“ група, като възпитаниците на Димитър Димитров – Херо успяха да се доберат до точката в последните минути.

Започна протест ПРОТИВ приемане на проекта "Закон за Детето"

Държавата не е способна да обича! На това са способни родителите!

Национален протест против приемането на Закон за детето е организиран днес от 12:00 в София пред Информационния център на НДК. Фейсбук събитието призовава участващите да са АКТИВНИ и ИНИЦИАТИВНИ за протеста на 28 АПРИЛ! Можем да ви помогнем със следните материали:

Лозунги за плакатите на протеста:

1. Проектозаконът за детето дискриминира БИОЛОГИЧНОТО семейство.

Перник в тройката по смъртност

Статистиката за смъртността е убийствена

Високото ниво на общата смъртност на населението се задържа и през 2011 година. Броят на умрелите е 108 258 души, а коефициентът на обща смъртност - 14.7‰.

Адвокатът на Божидар ще се яви в съда

Темида

Най-после адвокатът на подсъдимия Божидар Методиев е потвърдил, че на 10 май ще се яви в съдебна зала и не е възразил поисканата от него тройна комплексна съдебно- медицинска експертиза да бъде разгледана в присъствието на служебния защитник на клиента му.

Син подпали колата на баща си

Пожар

Вчера, около 19,00 ч. във Второ РУП - Перник бил подаден сигнал за горящ Опел „Вектра" в с. Г. Бучино. Полицаите предприели незабавни действия за изясняване на случая. Установено било, че вектрата е собственост на 24-годишния М.П. с постоянен адрес гр. Перник. Младият мъж имал неуредени финансови взаимоотношения и постоянни скандали с баща си, който подпалил автомобила му.

Пияни шофьори

Полицейски сигнализации

Поредните две бързи производства за шофиране на автомобили след употреба на алкохол са започнати от пернишки полицаи.

Двама пострадаха край Ноевци

Ноевци е най-голямото село в брезнишко

Инцидентът е станал вчера през нощта на разклона за с. Ноевци. Лек автомобил Тойота „Селика", управляван от перничанина М.М./23 г./ самокатастрофирал, удряйки се в крайпътно дърво. На колата са нанесени значителни материални щети. Водачът и връстникът му Б.В. също от Перник са прегледани в МБАЛ „Р. Ангелова" гр. Перник и са освободени с порезни рани по лицето и крайниците.

Заедно можем повече

Чудно творение на децата от Църква

На 21.04.2012г, учениците от ХVIОУ "Св.св.Кирил и Методий" участваха в мероприятията на Столична община "Подари дръвче, засади гора".

Шести Май в с.Богданов дол

Сайт на жителите на Богданов дол

На шести май празника на овчаря по стара традиция в селото се провежда традиционен събор по случай деня на овчаря. На него се пресъздава обичая "ПРЕМУЗ" на овцете. по този повод овчарите изкарват стадата си и ги издояват.Стопанинът издоил най-много мляко от стадото си получава от кмета подобаваща награда.

Шоуто с рязането на кабели в Перник продължава

Служители на интернет провайдъри

Втора серия на шоуто с рязането на кабели, което пернишката РДНСК устройва на града ни се разигра днес преди обед. Арена на шоуто стана бул. Република - от разклона на Винпром към кв.

Опит за застрахователна измама

Супер яка полицейска кола в Перник

Застрахователна измама с лек автомобил е пресечен от пернишки и търговищки криминалисти.

В Перник стартира най-мащабния проект на МОМН

УСПЕХ

В Перник стартира най-мащабния проект на МОМН, който се осъществява по схемата "Да направим училището привлекателно за младите хора" - "Оперативна програма развитие на човешките ресурси" и е озаглавен е с абревиатурата УСПЕХ (Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти) и се финансира от Европейския социален фонд.

Стартира нов проект на МОМН за средищните училища

Лого на МОМН

Проект „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес”.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.